Gulrotkakevafler er vaflene som smaker gulrotkake!
Disse vaflene blir myke og kjempegode, og inneholder revet gulrot, krydder og hakkede valnøtter. Vaflene smaker veldig godt bare med et melisdryss, men du kan også legge vaffelhjertene sammen to og to med ostekrem mellom.
Det er ikke så mye sukker i vaflene, så dersom du vil spise vaflene uten ostekrem, kan du gjerne øke mengden sukker til 5 spiseskjeer.
Bland mel, salt, sukker, bakepulver, kanel og muskat i en bolle. Pisk sammen egg og surmelk og bland i.
Rør så i smeltet smør og til slutt finrevet gulrot og fint hakkede valnøtter. La deigen stå og svelle i 10 minutter.
Stek vafler i vaffeljern på lav varme. Lav varme er viktig fordi disse vaflene trenger litt lengre steketid enn vanlige vafler. Bruk cirka 2 store ss deig per vaffelplate og spre deigen utover med baksiden av spiseskjeen. Bruk litt smør eller formfett i jernet under stekingen.
Ostekremen lager du raskt ved å piske ingrediensene sammen med en håndmikser.
Server vaflene nystekte og gjerne med et melisdryss. Hvis du vil legge vaflene sammen med ostekrem, bør vaflene være helt kalde slik at du unngår at ostekremen smelter.
Bon appetit!
Bland mel, salt, sukker, bakepulver, kanel og muskat i en bolle. Pisk sammen egg og surmelk og bland i.
Rør så i smeltet smør og til slutt finrevet gulrot og fint hakkede valnøtter. La deigen stå og svelle i 10 minutter.
Stek vafler i vaffeljern på lav varme. Lav varme er viktig fordi disse vaflene trenger litt lengre steketid enn vanlige vafler. Bruk cirka 2 store ss deig per vaffelplate og spre deigen utover med baksiden av spiseskjeen. Bruk litt smør eller formfett i jernet under stekingen.
Ostekremen lager du raskt ved å piske ingrediensene sammen med en håndmikser.
Server vaflene nystekte og gjerne med et melisdryss. Hvis du vil legge vaflene sammen med ostekrem, bør vaflene være helt kalde slik at du unngår at ostekremen smelter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto