Vafler med kefir
1 h
Vafler med kefir og kardemomme er rett og slett deilig! Server de nystekte vaflene med rørte bær og rømme.
Ønsker du grove vafler, kan du erstatte deler av hvetemelet med grovt eller fint sammalt mel. Havremel eller havregryn er også fint å bruke.
Lagret av 837 brukere
Foto: Krister Sørbø
Vafler med kefir og kardemomme er rett og slett deilig! Server de nystekte vaflene med rørte bær og rømme.
Ønsker du grove vafler, kan du erstatte deler av hvetemelet med grovt eller fint sammalt mel. Havremel eller havregryn er også fint å bruke.
Lagret av 837 brukere
Ingredienser
1
porsjoner
Obs: Denne oppskriften gir cirka 12 vafler.
- 3 stk egg, mellomstore
- 100 g sukker
- 5 dl h-melk
- 3 dl kefir
- 500 g hvetemel
- 100 g smør, smeltet
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kardemomme
Til servering
- rørte bær
- rømme
- brunost
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 stk egg, mellomstore
- 100 g sukker
- 5 dl h-melk
- 3 dl kefir
- 500 g hvetemel
- 100 g smør, smeltet
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kardemomme
Til servering
- rørte bær
- rømme
- brunost
Visp sammen alt unntatt smør til en jevn og glatt røre. La røren svelle minst en halv time.
Rør inn smeltet smør og stek vaflene.
Server de nystekte vaflene med rørte bær, rømme og revet brunost, eller noe annet godt.

Bon appetit!
Visp sammen alt unntatt smør til en jevn og glatt røre. La røren svelle minst en halv time.
Rør inn smeltet smør og stek vaflene.
Server de nystekte vaflene med rørte bær, rømme og revet brunost, eller noe annet godt.