rask
vegetar

Søtpotetpannekaker

25 min

Søtpotetpannekaker er ekstra søte og gode, så lag en høy stabel med fluffy pannekaker når du først er i gang. Server søtpotetpannekakene med blåbær, andre bær, frukt i biter eller syltetøy. En klatt kesam eller crème fraîche smaker også godt til!

Denne oppskriften gir cirka 12 små pannekaker.

312 har lagret denne
Søtpotetpannekaker

Søtpotetpannekaker er ekstra søte og gode, så lag en høy stabel med fluffy pannekaker når du først er i gang. Server søtpotetpannekakene med blåbær, andre bær, frukt i biter eller syltetøy. En klatt kesam eller crème fraîche smaker også godt til!

Denne oppskriften gir cirka 12 små pannekaker.

312 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk søtpotet, stor
  • 3 stk egg
  • 185 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 3 dl melk
  • smør, til steking
  • blåbær, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk søtpotet, stor
  • 3 stk egg
  • 185 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 3 dl melk
  • smør, til steking
  • blåbær, til servering
Skrell søtpoteten og skjær den i jevne biter.
Kok søtpotetbitene helt møre, hell av vannet og damp bitene tørre. Mos med en stapper, eller kjør alt til en fin mos med stavmikser. Søtpotetterningene kan også kokes i mikro for å spare litt tid.
Mål opp 2,5 dl søtpotetmos.
Skill eggene. Bland sammen alt det tørre.
Visp eggeplommene sammen med melken. Tilsett most søtpotet og visp inn det tørre.
Pisk eggehvitene til mykt skum og vend eggehviten inn i røren.
Stek tykke, små pannekaker i en varm stekepanne. Serveres helst varme eller lune.
Vær oppmerksom på at tiden ikke er medregnet koking av søtpotet.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell søtpoteten og skjær den i jevne biter.
Kok søtpotetbitene helt møre, hell av vannet og damp bitene tørre. Mos med en stapper, eller kjør alt til en fin mos med stavmikser. Søtpotetterningene kan også kokes i mikro for å spare litt tid.
Mål opp 2,5 dl søtpotetmos.
Skill eggene. Bland sammen alt det tørre.
Visp eggeplommene sammen med melken. Tilsett most søtpotet og visp inn det tørre.
Pisk eggehvitene til mykt skum og vend eggehviten inn i røren.
Stek tykke, små pannekaker i en varm stekepanne. Serveres helst varme eller lune.
Vær oppmerksom på at tiden ikke er medregnet koking av søtpotet.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?