Fylte pannekaker med appelsin og likør

1 h
Lagret av 181 brukere
Fylte pannekaker med appelsin og likør
Lagret av 181 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

pannekakerøre

  • 3 stk egg
  • 5 dl melk
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 klype salt
  • smør, til steking

Fyll

  • 1 dl appelsinmarmelade
  • 2 dl vaniljekrem

Saus

  • 6 ss sukker
  • 4 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 - 2 ss appelsinlikør, f.eks Grand Marnier
  • 3 ss meierismør
  • 2 stk rød appelsin, eller vanlige appelsiner

Til servering

  • pistasjnøtter, hakkede (kan sløyfes)
  • iskrem, pistasj-is eller annen is

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

pannekakerøre

  • 3 stk egg
  • 5 dl melk
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 klype salt
  • smør, til steking

Fyll

  • 1 dl appelsinmarmelade
  • 2 dl vaniljekrem

Saus

  • 6 ss sukker
  • 4 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 - 2 ss appelsinlikør, f.eks Grand Marnier
  • 3 ss meierismør
  • 2 stk rød appelsin, eller vanlige appelsiner

Til servering

  • pistasjnøtter, hakkede (kan sløyfes)
  • iskrem, pistasj-is eller annen is

Pannekaker

Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren. Røren skal bli glatt og klumpfri.
La røren hvile en halvtimes tid før du steker tynne og fine pannekaker.
Smør pannekakene med et tynt lag appelsinmarmelade og vaniljekrem. Brett de fylte pannekakene pent samme

Saus

Smelt sukkeret til gyllen karamell i en stekepanne eller kasserolle.
Tilsett appelsinjuice, sitronsaft, appelsinlikør og gjerne cirka 1 ts finrevet eller finstrimlet appelsinskall. La det koke inn til halv mengde før du pisker inn smøret.  
Skjær av skallet på appelsinene, skjær appelsinen i tynne skiver og varm skivene forsiktig i sausen.
Server de fylte pannekakene med den varme sausen. Dryss over litt hakkede pistasjnøtter som pynt og topp med en kule is.
woman cooking

Bon appetit!

Pannekaker

Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren. Røren skal bli glatt og klumpfri.
La røren hvile en halvtimes tid før du steker tynne og fine pannekaker.
Smør pannekakene med et tynt lag appelsinmarmelade og vaniljekrem. Brett de fylte pannekakene pent samme

Saus

Smelt sukkeret til gyllen karamell i en stekepanne eller kasserolle.
Tilsett appelsinjuice, sitronsaft, appelsinlikør og gjerne cirka 1 ts finrevet eller finstrimlet appelsinskall. La det koke inn til halv mengde før du pisker inn smøret.  
Skjær av skallet på appelsinene, skjær appelsinen i tynne skiver og varm skivene forsiktig i sausen.
Server de fylte pannekakene med den varme sausen. Dryss over litt hakkede pistasjnøtter som pynt og topp med en kule is.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?