rask

Samiske blodpannekaker til fest

30 min

Dette er festvarianten av samiske blodpannekaker.
Oppskrift og foto av reingjeter og matformidler Maret Ravdna Buljo fra Kautokeino. 

27 har lagret denne
Samiske blodpannekaker til fest av Maret Ravdna Buljo.

Dette er festvarianten av samiske blodpannekaker.
Oppskrift og foto av reingjeter og matformidler Maret Ravdna Buljo fra Kautokeino. 

27 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 5 dl blod, rein, elg, sau, okse, sel, nise...
  • 2.5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 5 dl hvetemel
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 5 dl blod, rein, elg, sau, okse, sel, nise...
  • 2.5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 5 dl hvetemel
Visp egg og sukker godt sammen, gjerne til eggedosis for å få luftige pannekaker.
Tilsett blod, melk, vann og salt. Rør om.
Ha deretter i hvetemel. Du kan også bruke glutenfri melblanding.
La røren svelle litt.
Stek blodpannekakene i varm stekepanne.
Server gjerne pannekakene med multer og mykost eller smøreost. Strø litt kandiserte frø eller multekjerner over.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg og sukker godt sammen, gjerne til eggedosis for å få luftige pannekaker.
Tilsett blod, melk, vann og salt. Rør om.
Ha deretter i hvetemel. Du kan også bruke glutenfri melblanding.
La røren svelle litt.
Stek blodpannekakene i varm stekepanne.
Server gjerne pannekakene med multer og mykost eller smøreost. Strø litt kandiserte frø eller multekjerner over.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?