rask
Samiske blodpannekaker til fest
30 min
Dette er festvarianten av samiske blodpannekaker.
Oppskrift og foto av reingjeter og matformidler Maret Ravdna Buljo fra Kautokeino.
27 har lagret denne
Dette er festvarianten av samiske blodpannekaker.
Oppskrift og foto av reingjeter og matformidler Maret Ravdna Buljo fra Kautokeino.
27 har lagret denne
4
porsjoner
- 2 stk egg
- 1 dl sukker
- 5 dl blod, rein, elg, sau, okse, sel, nise...
- 2.5 dl vann
- 1 ts salt
- 5 dl hvetemel
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stk egg
- 1 dl sukker
- 5 dl blod, rein, elg, sau, okse, sel, nise...
- 2.5 dl vann
- 1 ts salt
- 5 dl hvetemel
Visp egg og sukker godt sammen, gjerne til eggedosis for å få luftige pannekaker.
Tilsett blod, melk, vann og salt. Rør om.
Ha deretter i hvetemel. Du kan også bruke glutenfri melblanding.
La røren svelle litt.
Stek blodpannekakene i varm stekepanne.
Server gjerne pannekakene med multer og mykost eller smøreost. Strø litt kandiserte frø eller multekjerner over.

Bon appetit!
Visp egg og sukker godt sammen, gjerne til eggedosis for å få luftige pannekaker.
Tilsett blod, melk, vann og salt. Rør om.
Ha deretter i hvetemel. Du kan også bruke glutenfri melblanding.
La røren svelle litt.
Stek blodpannekakene i varm stekepanne.
Server gjerne pannekakene med multer og mykost eller smøreost. Strø litt kandiserte frø eller multekjerner over.
Finn flere oppskrifter: