Pannekaker til middag er populært hos både store og små. Her er en sunnere og mer mettende variant der noe av hvetemelet er byttet ut med sammalt mel og havregryn. Pannekakene blir kjempegode og vekker begeistring rundt bordet! Oppskriften gir 15-17 pannekaker. Serveres gjerne med rørt jordbærsyltetøy! Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Pannekaker til middag er populært hos både store og små. Her er en sunnere og mer mettende variant der noe av hvetemelet er byttet ut med sammalt mel og havregryn. Pannekakene blir kjempegode og vekker begeistring rundt bordet! Oppskriften gir 15-17 pannekaker. Serveres gjerne med rørt jordbærsyltetøy! Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Pisk sammen egg, sukker, smeltet smør og halvparten av melken. Rør inn fin sammalt hvete. Bland inn hvetemelet og spe med resten av melken. Vend inn havregryn til slutt. La deigen stå og svelle i en halvtime.
Stek tynne pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt smør eller formfett til stekingen dersom du ikke har en god teflonpanne. Serveres nystekte!
Bon appetit!
Pisk sammen egg, sukker, smeltet smør og halvparten av melken. Rør inn fin sammalt hvete. Bland inn hvetemelet og spe med resten av melken. Vend inn havregryn til slutt. La deigen stå og svelle i en halvtime.
Stek tynne pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt smør eller formfett til stekingen dersom du ikke har en god teflonpanne. Serveres nystekte!