Amerikanske pannekaker med krydder

60 min
126 har lagret denne
Amerikanske pannekaker med krydder som kanel og ingefær
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
126 har lagret denne
6
porsjoner
  • 3 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl matolje, nøytral smak
  • 2.5 dl yoghurt naturell
  • 1 dl melk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts muskat
  • 4.5 dl hvetemel

Krydret honningsmør

  • 120 g smør
  • 1 ts kanel
  • 50 g akasiehonning

Karamelliserte pekannøtter

  • 100 g pekannøtter
  • 1 dl sukker

Bløtlagte rosiner

  • 1 dl rosiner
  • 2 dl vann, kokende
  • 0.5 dl rom

Tilbehør ved servering

  • 1 stk banan
  • 1 dl lønnesirup
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl matolje, nøytral smak
  • 2.5 dl yoghurt naturell
  • 1 dl melk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts muskat
  • 4.5 dl hvetemel

Krydret honningsmør

  • 120 g smør
  • 1 ts kanel
  • 50 g akasiehonning

Karamelliserte pekannøtter

  • 100 g pekannøtter
  • 1 dl sukker

Bløtlagte rosiner

  • 1 dl rosiner
  • 2 dl vann, kokende
  • 0.5 dl rom

Tilbehør ved servering

  • 1 stk banan
  • 1 dl lønnesirup
Visp egg og sukker sammen med olje, yoghurt og melk. Bland i bakepulver, natron og krydder. Rør til slutt inn hvetemelet. La deigen svelle i 30 minutter.
Lag klart tilbehøret i mellomtiden: Pisk sammen mykt smør, kanel og honning, og ha honningsmøret i en skål.
Ha pekannøtter og sukker i en teflonbelagt stekepanne. Varm opp til sukkeret smelter. Hell nøttene og karamellen på et stykke bakepapir og avkjøl. Brekk nøttene fra hverandre.
Ha pekannøtter og sukker i en teflonbelagt stekepanne. Varm opp til sukkeret smelter. Hell nøttene og karamellen på et stykke bakepapir og avkjøl. Brekk nøttene fra hverandre.
Ha rosinene i en kjele og hell over kokende vann (og gjerne en god skvett rom).
Ha rosinene i en kjele og hell over kokende vann (og gjerne en god skvett rom).
Stek små pannekaker i teflonbelagt stekepanne på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formfett når du steker. Bruk cirka en stor spiseskje deig per pannekake og ikke stek flere enn 3-4 stykker av gangen. La det bli en gyllen skorpe på undersiden før du snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. Det blir cirka 20 små pannekaker av denne oppskriften.
Stek små pannekaker i teflonbelagt stekepanne på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formfett når du steker. Bruk cirka en stor spiseskje deig per pannekake og ikke stek flere enn 3-4 stykker av gangen. La det bli en gyllen skorpe på undersiden før du snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. Det blir cirka 20 små pannekaker av denne oppskriften.
Server pannekakene nystekte. Dander de på en tallerken og topp med krydret honningsmør, noen karamelliserte pekannøtter og bløtlagte rosiner. Server sammen med bananskiver og hell over lønnesirup.
Server pannekakene nystekte. Dander de på en tallerken og topp med krydret honningsmør, noen karamelliserte pekannøtter og bløtlagte rosiner. Server sammen med bananskiver og hell over lønnesirup.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg og sukker sammen med olje, yoghurt og melk. Bland i bakepulver, natron og krydder. Rør til slutt inn hvetemelet. La deigen svelle i 30 minutter.
Lag klart tilbehøret i mellomtiden: Pisk sammen mykt smør, kanel og honning, og ha honningsmøret i en skål.
Ha pekannøtter og sukker i en teflonbelagt stekepanne. Varm opp til sukkeret smelter. Hell nøttene og karamellen på et stykke bakepapir og avkjøl. Brekk nøttene fra hverandre.
Ha pekannøtter og sukker i en teflonbelagt stekepanne. Varm opp til sukkeret smelter. Hell nøttene og karamellen på et stykke bakepapir og avkjøl. Brekk nøttene fra hverandre.
Ha rosinene i en kjele og hell over kokende vann (og gjerne en god skvett rom).
Ha rosinene i en kjele og hell over kokende vann (og gjerne en god skvett rom).
Stek små pannekaker i teflonbelagt stekepanne på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formfett når du steker. Bruk cirka en stor spiseskje deig per pannekake og ikke stek flere enn 3-4 stykker av gangen. La det bli en gyllen skorpe på undersiden før du snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. Det blir cirka 20 små pannekaker av denne oppskriften.
Stek små pannekaker i teflonbelagt stekepanne på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formfett når du steker. Bruk cirka en stor spiseskje deig per pannekake og ikke stek flere enn 3-4 stykker av gangen. La det bli en gyllen skorpe på undersiden før du snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. Det blir cirka 20 små pannekaker av denne oppskriften.
Server pannekakene nystekte. Dander de på en tallerken og topp med krydret honningsmør, noen karamelliserte pekannøtter og bløtlagte rosiner. Server sammen med bananskiver og hell over lønnesirup.
Server pannekakene nystekte. Dander de på en tallerken og topp med krydret honningsmør, noen karamelliserte pekannøtter og bløtlagte rosiner. Server sammen med bananskiver og hell over lønnesirup.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?