Til hovedinnhold
rask
vegetar

Frokostpannekaker med mandelmelk og chiafrø

30 min

Små frokokstpannekaker med litt grovere mel, chiafrø, mandelmelk, kanel og kardemomme passer like bra til frokost som til kvelds. De kan varieres med hampfrø, havregryn, hirseflak, revet sitrusskall og hakkede nøtter. Topp gjerne frokostpannekakene med cottage cheese og rørte bær.
Mandelmelk kan erstattes med soyamelk eller vanlig melk, og du kan erstatt halvparten av hvetemelet med spelt, hirse eller havremel.

Oppskriften gir 16 pannekaker. 

Lagret av 526 brukere
Frokostpannekaker med mandelmelk og chiafrø

Små frokokstpannekaker med litt grovere mel, chiafrø, mandelmelk, kanel og kardemomme passer like bra til frokost som til kvelds. De kan varieres med hampfrø, havregryn, hirseflak, revet sitrusskall og hakkede nøtter. Topp gjerne frokostpannekakene med cottage cheese og rørte bær.
Mandelmelk kan erstattes med soyamelk eller vanlig melk, og du kan erstatt halvparten av hvetemelet med spelt, hirse eller havremel.

Oppskriften gir 16 pannekaker. 

Lagret av 526 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1.5 dl hvetemel
  • 1 dl fullkornshvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ss sukker
  • 2 stk egg, store
  • 2 dl mandelmelk
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • smør, eller nøytral olje til steking

Til servering

  • Cottage cheese
  • rørte bær
  • frukt, i skiver
  • kokos, ristet
  • nøtter, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl hvetemel
  • 1 dl fullkornshvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ss sukker
  • 2 stk egg, store
  • 2 dl mandelmelk
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • smør, eller nøytral olje til steking

Til servering

  • Cottage cheese
  • rørte bær
  • frukt, i skiver
  • kokos, ristet
  • nøtter, hakkede
Ha alt det tørre i en bolle.
Skill eggene. Rør sammen eggeplommer og mandelmelk, og hell væsken over det tørre. Bland alt godt sammen, men forsøk å røre minst mulig.
Visp eggehvitene til myk marengs og vend marengsen inn i røren.
Stek små tykke pannekaker over middels høy varme.
Server pannekakene toppet med for eksempel cottage cheese, bær, ristet kokos og hakkede nøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alt det tørre i en bolle.
Skill eggene. Rør sammen eggeplommer og mandelmelk, og hell væsken over det tørre. Bland alt godt sammen, men forsøk å røre minst mulig.
Visp eggehvitene til myk marengs og vend marengsen inn i røren.
Stek små tykke pannekaker over middels høy varme.
Server pannekakene toppet med for eksempel cottage cheese, bær, ristet kokos og hakkede nøtter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?