Frokostpannekaker med mandelmelk og chiafrø
30 min
15 varer
521
Små frokokstpannekaker med litt grovere mel, chiafrø, mandelmelk, kanel og kardemomme passer like bra til frokost som til kvelds. De kan varieres med hampfrø, havregryn, hirseflak, revet sitrusskall og hakkede nøtter. Topp gjerne frokostpannekakene med cottage cheese og rørte bær.
Mandelmelk kan erstattes med soyamelk eller vanlig melk, og du kan erstatt halvparten av hvetemelet med spelt, hirse eller havremel.
Oppskriften gir 16 pannekaker.
Ingredienser
1
porsjoner
- 1.5 dl hvetemel
- 1 dl fullkornshvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ss chiafrø
- 1 ss sukker
- 2 stk egg, store
- 2 dl mandelmelk
- 1 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- smør, eller nøytral olje til steking
Til servering
- Cottage cheese
- rørte bær
- frukt, i skiver
- kokos, ristet
- nøtter, hakkede
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1.5 dl hvetemel
- 1 dl fullkornshvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ss chiafrø
- 1 ss sukker
- 2 stk egg, store
- 2 dl mandelmelk
- 1 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- smør, eller nøytral olje til steking
Til servering
- Cottage cheese
- rørte bær
- frukt, i skiver
- kokos, ristet
- nøtter, hakkede
Ha alt det tørre i en bolle.
Skill eggene. Rør sammen eggeplommer og mandelmelk, og hell væsken over det tørre. Bland alt godt sammen, men forsøk å røre minst mulig.
Visp eggehvitene til myk marengs og vend marengsen inn i røren.
Stek små tykke pannekaker over middels høy varme.
Server pannekakene toppet med for eksempel cottage cheese, bær, ristet kokos og hakkede nøtter.

Bon appetit!
Ha alt det tørre i en bolle.
Skill eggene. Rør sammen eggeplommer og mandelmelk, og hell væsken over det tørre. Bland alt godt sammen, men forsøk å røre minst mulig.
Visp eggehvitene til myk marengs og vend marengsen inn i røren.
Stek små tykke pannekaker over middels høy varme.
Server pannekakene toppet med for eksempel cottage cheese, bær, ristet kokos og hakkede nøtter.