Frokostpannekaker med mandelmelk og chiafrø
Små frokokstpannekaker med litt grovere mel, chiafrø, mandelmelk, kanel og kardemomme passer like bra til frokost som til kvelds. De kan varieres med hampfrø, havregryn, hirseflak, revet sitrusskall og hakkede nøtter. Topp gjerne frokostpannekakene med cottage cheese og rørte bær.
Mandelmelk kan erstattes med soyamelk eller vanlig melk, og du kan erstatt halvparten av hvetemelet med spelt, hirse eller havremel.
Oppskriften gir 16 pannekaker.
Små frokokstpannekaker med litt grovere mel, chiafrø, mandelmelk, kanel og kardemomme passer like bra til frokost som til kvelds. De kan varieres med hampfrø, havregryn, hirseflak, revet sitrusskall og hakkede nøtter. Topp gjerne frokostpannekakene med cottage cheese og rørte bær.
Mandelmelk kan erstattes med soyamelk eller vanlig melk, og du kan erstatt halvparten av hvetemelet med spelt, hirse eller havremel.
Oppskriften gir 16 pannekaker.
Ingredienser
- 1.5 dl hvetemel
- 1 dl fullkornshvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ss chiafrø
- 1 ss sukker
- 2 stk egg, store
- 2 dl mandelmelk
- 1 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- smør, eller nøytral olje til steking
Til servering
- Cottage cheese
- rørte bær
- frukt, i skiver
- kokos, ristet
- nøtter, hakkede
Slik gjør du:
- 1.5 dl hvetemel
- 1 dl fullkornshvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ss chiafrø
- 1 ss sukker
- 2 stk egg, store
- 2 dl mandelmelk
- 1 ts kanel
- 0.5 ts kardemomme
- smør, eller nøytral olje til steking
Til servering
- Cottage cheese
- rørte bær
- frukt, i skiver
- kokos, ristet
- nøtter, hakkede
