Til hovedinnhold

Dutch baby: Ovnsbakt pannekake med granateple

45 min

Dutch baby er en stor tykk og fluffy pannekake som stekes i en panne i ovnen. Like suveren til frokost som til dessert - eller generell kos og hygge. Pannekaken blåser seg opp under steking, men faller sammen igjen ganske raskt, noe som er helt normalt. Det dannes deretter en fordypning i midten som igjen gir plass og rom for krem, is, bær og frukt. 

Pannekakerøren kan gjerne krydres med 2 ts revet appelsin- eller sitronskall.

Tips: Granateple kan byttes ut med frukt eller bær etter eget ønske, og rømme kan erstattes med pisket krem, vaniljekesam eller is.

Lagret av 1008 brukere
Dutch baby: Ovnsbakt pannekake med granateple

Dutch baby er en stor tykk og fluffy pannekake som stekes i en panne i ovnen. Like suveren til frokost som til dessert - eller generell kos og hygge. Pannekaken blåser seg opp under steking, men faller sammen igjen ganske raskt, noe som er helt normalt. Det dannes deretter en fordypning i midten som igjen gir plass og rom for krem, is, bær og frukt. 

Pannekakerøren kan gjerne krydres med 2 ts revet appelsin- eller sitronskall.

Tips: Granateple kan byttes ut med frukt eller bær etter eget ønske, og rømme kan erstattes med pisket krem, vaniljekesam eller is.

Lagret av 1008 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 3 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 0.5 dl sukker
  • 0.25 ts salt
  • 1.5 dl hvetemel
  • 2 dl melk, eller matfløte
  • 2 ss smør

Til servering

  • 1 stk granateple
  • melis
  • rømme

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 0.5 dl sukker
  • 0.25 ts salt
  • 1.5 dl hvetemel
  • 2 dl melk, eller matfløte
  • 2 ss smør

Til servering

  • 1 stk granateple
  • melis
  • rømme
Varm ovnen til 210 grader. Bruk en ovnssikker mellomstor panne, cirka 20 cm i diameter og varm pannen i ovnen.
Visp sammen egg, vaniljesukker, sukker, salt, mel og melk til en glatt og klumpfri røre.
Ta den varme pannen ut av ovnen og tilsett smøret. Vri på pannen slik at bunn og sider har fått en glinsende hinne. Hell i røren og sett pannen tilbake i ovnen. Stek pannekaken i cirka 20 minutter til kantene er hevet og gylne. Det skal bli en fordypning i midten, men hvis pannekaken ikke virker ferdigstekt i midten kan du senke temperaturen til 180 grader og la den stå 5 minutter til.
Topp pannekaken med en god skje rømme og granateplekjerner straks den kommer ut av ovnen. Pynt med et raust melisdryss.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 210 grader. Bruk en ovnssikker mellomstor panne, cirka 20 cm i diameter og varm pannen i ovnen.
Visp sammen egg, vaniljesukker, sukker, salt, mel og melk til en glatt og klumpfri røre.
Ta den varme pannen ut av ovnen og tilsett smøret. Vri på pannen slik at bunn og sider har fått en glinsende hinne. Hell i røren og sett pannen tilbake i ovnen. Stek pannekaken i cirka 20 minutter til kantene er hevet og gylne. Det skal bli en fordypning i midten, men hvis pannekaken ikke virker ferdigstekt i midten kan du senke temperaturen til 180 grader og la den stå 5 minutter til.
Topp pannekaken med en god skje rømme og granateplekjerner straks den kommer ut av ovnen. Pynt med et raust melisdryss.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?