Dutch baby: Ovnsbakt pannekake med granateple
Dutch baby er en stor tykk og fluffy pannekake som stekes i en panne i ovnen. Like suveren til frokost som til dessert - eller generell kos og hygge. Pannekaken blåser seg opp under steking, men faller sammen igjen ganske raskt, noe som er helt normalt. Det dannes deretter en fordypning i midten som igjen gir plass og rom for krem, is, bær og frukt.
Pannekakerøren kan gjerne krydres med 2 ts revet appelsin- eller sitronskall.
Tips: Granateple kan byttes ut med frukt eller bær etter eget ønske, og rømme kan erstattes med pisket krem, vaniljekesam eller is.
Dutch baby er en stor tykk og fluffy pannekake som stekes i en panne i ovnen. Like suveren til frokost som til dessert - eller generell kos og hygge. Pannekaken blåser seg opp under steking, men faller sammen igjen ganske raskt, noe som er helt normalt. Det dannes deretter en fordypning i midten som igjen gir plass og rom for krem, is, bær og frukt.
Pannekakerøren kan gjerne krydres med 2 ts revet appelsin- eller sitronskall.
Tips: Granateple kan byttes ut med frukt eller bær etter eget ønske, og rømme kan erstattes med pisket krem, vaniljekesam eller is.
Ingredienser
- 3 stk egg
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 0.5 dl sukker
- 0.25 ts salt
- 1.5 dl hvetemel
- 2 dl melk, eller matfløte
- 2 ss smør
Til servering
- 1 stk granateple
- melis
- rømme
Slik gjør du:
- 3 stk egg
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 0.5 dl sukker
- 0.25 ts salt
- 1.5 dl hvetemel
- 2 dl melk, eller matfløte
- 2 ss smør
Til servering
- 1 stk granateple
- melis
- rømme
