Til hovedinnhold

Chocolate chip pannekaker med jordbær

25 min

Fluffy chocolate chip pannekaker med jordbær kan spises både til frokost og som dessert. Om du foretrekker en annen topping enn Nutella og jordbær, er det kun fantasien som setter grenser!

Lagret av 392 brukere
Chocolate chip pannekaker med jordbær

Fluffy chocolate chip pannekaker med jordbær kan spises både til frokost og som dessert. Om du foretrekker en annen topping enn Nutella og jordbær, er det kun fantasien som setter grenser!

Lagret av 392 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stk egg, store
  • 2 dl melk
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 ss sukker
  • 1 klype salt
  • 100 g mørk sjokolade, hakket
  • smør, eventuelt olje, til steking

Til servering

  • nutella
  • jordbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg, store
  • 2 dl melk
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 ss sukker
  • 1 klype salt
  • 100 g mørk sjokolade, hakket
  • smør, eventuelt olje, til steking

Til servering

  • nutella
  • jordbær
Skill eggene. Visp sammen melk, eggeplommer, siktet mel, bakepulver og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene til myk marengs med sukker og en klype salt. Løft marengsen inn i pannekakerøren og vend til slutt inn den hakkede sjokoladen.
Stek små tykke pannekaker over middels varme i en stekepanne. Bruker du en panne med non stick-belegg, trenger du ikke mye fett. Pannekakene vil heve seg en del under steking.
Når du ser at overflaten er i ferd med og stivne, og undersiden er pent gyllenbrun, er det på tide å snu pannekakene. Snu forsiktig og stek i cirka 40 sekunder på den andre siden.
Server pannekakene nystekte med Nutella og friske jordbær. Lag eventuelt en saus av Nutellaen ved å varme den forsiktig med litt melk i en kasserolle. Spe med litt melk til det er passe tykkelse på sausen, og pass på at den ikke koker.
woman cooking

Bon appetit!

Skill eggene. Visp sammen melk, eggeplommer, siktet mel, bakepulver og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene til myk marengs med sukker og en klype salt. Løft marengsen inn i pannekakerøren og vend til slutt inn den hakkede sjokoladen.
Stek små tykke pannekaker over middels varme i en stekepanne. Bruker du en panne med non stick-belegg, trenger du ikke mye fett. Pannekakene vil heve seg en del under steking.
Når du ser at overflaten er i ferd med og stivne, og undersiden er pent gyllenbrun, er det på tide å snu pannekakene. Snu forsiktig og stek i cirka 40 sekunder på den andre siden.
Server pannekakene nystekte med Nutella og friske jordbær. Lag eventuelt en saus av Nutellaen ved å varme den forsiktig med litt melk i en kasserolle. Spe med litt melk til det er passe tykkelse på sausen, og pass på at den ikke koker.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?