Knus allehånde og sort pepper i en morter eller eventuelt en stavmikser. Tilsett kanel, muskat, hakket hvitløk, hakket chili, timian og finsnittet vårløk.
Knus eller kjør alt godt sammen og tilsett sukker, soyasaus, limesaft og en god klype salt.
Sett til side en spiseskje av marinaden. Gni resten inn i kyllinglårene og la de marinere i 4 timer eller mer i kjøleskapet.
Gni kyllingen inn med olje og stek lårfiletene over høy varme i en stekepanne eller grillpanne. Stek på begge sider til kyllingen er gjennomstekt.
Varm resten av marinaden med honningen og pensle blandingen på de ferdigstekte lårene.
Maisvafler
Sikt sammen alt det tørre.
Visp sammen egg og melk. Tilsett alt det tørre og visp godt til røren blir jevn og klumpfri.
Rør inn oljen og la røren stå i 20-30 minutter før steking.
Stek tykke og gylne maisvafler i et varmt vaffeljern rett før servering. Smør eventuelt vaffeljernet med litt olje hvis nødvendig.
Server nystekte maisvafler med strimlet jerk-kylling og mangosalsa.
Mangosalsa
Skjær mango i terninger og bland inn limesaft, hakket chili, finsnittet rødløk og resten av ingrediensene til mangosalsaen.
Bon appetit!
Marinade
Knus allehånde og sort pepper i en morter eller eventuelt en stavmikser. Tilsett kanel, muskat, hakket hvitløk, hakket chili, timian og finsnittet vårløk.
Knus eller kjør alt godt sammen og tilsett sukker, soyasaus, limesaft og en god klype salt.
Sett til side en spiseskje av marinaden. Gni resten inn i kyllinglårene og la de marinere i 4 timer eller mer i kjøleskapet.
Gni kyllingen inn med olje og stek lårfiletene over høy varme i en stekepanne eller grillpanne. Stek på begge sider til kyllingen er gjennomstekt.
Varm resten av marinaden med honningen og pensle blandingen på de ferdigstekte lårene.
Maisvafler
Sikt sammen alt det tørre.
Visp sammen egg og melk. Tilsett alt det tørre og visp godt til røren blir jevn og klumpfri.
Rør inn oljen og la røren stå i 20-30 minutter før steking.
Stek tykke og gylne maisvafler i et varmt vaffeljern rett før servering. Smør eventuelt vaffeljernet med litt olje hvis nødvendig.
Server nystekte maisvafler med strimlet jerk-kylling og mangosalsa.
Mangosalsa
Skjær mango i terninger og bland inn limesaft, hakket chili, finsnittet rødløk og resten av ingrediensene til mangosalsaen.