Glutenfrie vafler
1 h
10 varer
77
Gry Traaen/Cappelen Damm.
Vafler smaker like godt med salt som søtt pålegg, og de kan gjerne pakkes ned som niste. Disse vaflene er glutenfrie og lages med rismelk, slik at de også kan spises av folk med melkeallergier. Hvis du vil ha søte vafler, dropper du osten og tilsetter 1 ts kardemomme og 2 ss kokossukker, honning eller annet søtt.
Oppskriften er hentet fra boken «Ekte brød» skrevet av Kristin Granli.
Ingredienser
4
porsjoner
Vått
- 2 stk egg
- 3 dl rismelk
- 50 g margarin, melkefri, eller nøytral olje
- 1 stk gulrot, finrevet
Tørt
- 0.5 ts salt
- 40 g havregryn, glutenfrie
- 60 g havremel, glutenfritt
- 60 g bokhvetemel
- 50 g gulost, melkefri
- 0.5 ts bakepulver
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Vått
- 2 stk egg
- 3 dl rismelk
- 50 g margarin, melkefri, eller nøytral olje
- 1 stk gulrot, finrevet
Tørt
- 0.5 ts salt
- 40 g havregryn, glutenfrie
- 60 g havremel, glutenfritt
- 60 g bokhvetemel
- 50 g gulost, melkefri
- 0.5 ts bakepulver
Bland egg, melk, margarin og revet gulrot i en bolle.
Ha oppi de tørre ingrediensene og bland. La røra stå en stund. Den kan godt stå og svelle over natta.
Stekes i vanlig vaffeljern. Bruk melkefri margarin til å smøre jernet. Kjempegode, og sunne!

Bon appetit!
Bland egg, melk, margarin og revet gulrot i en bolle.
Ha oppi de tørre ingrediensene og bland. La røra stå en stund. Den kan godt stå og svelle over natta.
Stekes i vanlig vaffeljern. Bruk melkefri margarin til å smøre jernet. Kjempegode, og sunne!