Glutenfrie vafler
Vafler smaker like godt med salt som søtt pålegg, og de kan gjerne pakkes ned som niste. Disse vaflene er glutenfrie og lages med rismelk, slik at de også kan spises av folk med melkeallergier. Hvis du vil ha søte vafler, dropper du osten og tilsetter 1 ts kardemomme og 2 ss kokossukker, honning eller annet søtt.
Oppskriften er hentet fra boken «Ekte brød» skrevet av Kristin Granli.
Vafler smaker like godt med salt som søtt pålegg, og de kan gjerne pakkes ned som niste. Disse vaflene er glutenfrie og lages med rismelk, slik at de også kan spises av folk med melkeallergier. Hvis du vil ha søte vafler, dropper du osten og tilsetter 1 ts kardemomme og 2 ss kokossukker, honning eller annet søtt.
Oppskriften er hentet fra boken «Ekte brød» skrevet av Kristin Granli.
Ingredienser
Vått
- 2 stk egg
- 3 dl rismelk
- 50 g margarin, melkefri, eller nøytral olje
- 1 stk gulrot, finrevet
Tørt
- 0.5 ts salt
- 40 g havregryn, glutenfrie
- 60 g havremel, glutenfritt
- 60 g bokhvetemel
- 50 g gulost, melkefri
- 0.5 ts bakepulver
Slik gjør du:
Vått
- 2 stk egg
- 3 dl rismelk
- 50 g margarin, melkefri, eller nøytral olje
- 1 stk gulrot, finrevet
Tørt
- 0.5 ts salt
- 40 g havregryn, glutenfrie
- 60 g havremel, glutenfritt
- 60 g bokhvetemel
- 50 g gulost, melkefri
- 0.5 ts bakepulver
