Til hovedinnhold

Pannekakekake med syrlig blåbærfyll

1 h

- Du kan gjerne bruke ferdig syltetøy når du lager denne pannekakekaken, eller sjokolade- og nøttepålegg, skriver Marit Hovland i boken sin «Bakeland». 

Best er den kanskje allikevel med selvplukkede bær?

Oppskrift/foto: Marit Hovland/Cappelen Damm.

Lagret av 305 brukere
Pannekakekake med syrlig blåbærfyll

- Du kan gjerne bruke ferdig syltetøy når du lager denne pannekakekaken, eller sjokolade- og nøttepålegg, skriver Marit Hovland i boken sin «Bakeland». 

Best er den kanskje allikevel med selvplukkede bær?

Oppskrift/foto: Marit Hovland/Cappelen Damm.

Lagret av 305 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Blåbærfyll

  • 400 g blåbær
  • 150 g sukker
  • 0.75 dl sitronsaft
  • 1 ss fruktpektin, pulver

Pannekaker

  • 5 stk egg
  • 1 l melk
  • 350 g hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • smør, til steking

Pynt

  • 150 g blåbær, og gjerne litt blåbærlyng

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Blåbærfyll

  • 400 g blåbær
  • 150 g sukker
  • 0.75 dl sitronsaft
  • 1 ss fruktpektin, pulver

Pannekaker

  • 5 stk egg
  • 1 l melk
  • 350 g hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • smør, til steking

Pynt

  • 150 g blåbær, og gjerne litt blåbærlyng
Ha blåbær, sitronsaft og sukker i en kjele. Du kan bruke frosne bær. Kok opp på middels varme under omrøring. La det småkoke i et par minutter før du rører inn fruktpektin. La det koke i 1 minutt til. La syltetøyet avkjøles noe før du setter det i kjøleskapet for videre avkjøling.
Visp eggene lett sammen for hånd sammen med et par desiliter av melken. Bland mel, salt og kardemomme i en annen bolle. Sikt dette i eggene, og rør til en jevn masse. hell i litt og litt av resten av melken mens du rører. Dette for å unngå klumper. La røren svelle i ca. 30 minutter. Stek pannekakene i litt smør. Røren gir ca. 12 pannekaker. Legg dem i en stabel, og ha et kjøkkenhåndkle over dem til du skal sette sammen kaken.De bør være avkjølt. Det går helt fint å steke pannekakene dagen i forveien. Oppbevar dem i kjøleskapet eller pakket inn i et kjøkkenhåndkle på benken.
For å sette sammen kaken legger du et tynt lag blåbærfyll mellom hver pannekake. Smør også et lag på toppen, så blir det lim til de løse bærene. Pynt med friske blåbær.
woman cooking

Bon appetit!

Ha blåbær, sitronsaft og sukker i en kjele. Du kan bruke frosne bær. Kok opp på middels varme under omrøring. La det småkoke i et par minutter før du rører inn fruktpektin. La det koke i 1 minutt til. La syltetøyet avkjøles noe før du setter det i kjøleskapet for videre avkjøling.
Visp eggene lett sammen for hånd sammen med et par desiliter av melken. Bland mel, salt og kardemomme i en annen bolle. Sikt dette i eggene, og rør til en jevn masse. hell i litt og litt av resten av melken mens du rører. Dette for å unngå klumper. La røren svelle i ca. 30 minutter. Stek pannekakene i litt smør. Røren gir ca. 12 pannekaker. Legg dem i en stabel, og ha et kjøkkenhåndkle over dem til du skal sette sammen kaken.De bør være avkjølt. Det går helt fint å steke pannekakene dagen i forveien. Oppbevar dem i kjøleskapet eller pakket inn i et kjøkkenhåndkle på benken.
For å sette sammen kaken legger du et tynt lag blåbærfyll mellom hver pannekake. Smør også et lag på toppen, så blir det lim til de løse bærene. Pynt med friske blåbær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?