Det blir ikke noe særlig bedre enn pannekaker med hjemmelaget karamellkrem. Lises beste tips er å drysse over noen friske bringebær før du bretter herligheten sammen. Denne og mange andre pannekakeoppskrifter finner du i Lises nye bok «Pannekaker». Foto: Sara Johannessen/Cappelen Damm.
Det blir ikke noe særlig bedre enn pannekaker med hjemmelaget karamellkrem. Lises beste tips er å drysse over noen friske bringebær før du bretter herligheten sammen. Denne og mange andre pannekakeoppskrifter finner du i Lises nye bok «Pannekaker». Foto: Sara Johannessen/Cappelen Damm.
1 boks kondensert melk, ikke Vikingmelk! - evt HaPå (skal ikke kokes)
4 dl kremfløte
flaksalt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Tynne pannekaker
3 stk egg
225 g hvetemel
1 ss sukker
5 dl melk
0.25 ts salt
smør, eller olje til steking
Fyll
1 boks kondensert melk, ikke Vikingmelk! - evt HaPå (skal ikke kokes)
4 dl kremfløte
flaksalt
Dulce de leche
Legg den uåpnede boksen med søt kondensert melk i kokende vann og la det småkoke i cirka 2,5 time. Pass på at det hele tiden er nok vann i kasserollen slik at boksen til enhver tid er dekket av vann. La boksen bli helt avkjølt før du åpner den. Ferdigkokte, uåpnede bokser har lang holdbarhetstid, så du kan like gjerne koke et par-tre bokser når du først er gang.
Ha to gode spiseskjeer med den karamelliserte melken over i en liten kasserolle og tilsett en klype flaksalt. Sett kasserollen til side så lenge.
Ha resten av den karamelliserte melken over i en bolle, tilsett en klype flaksalt og visp den godt sammen. Pisk fløten til myk krem. Vend den karamelliserte melken sammen med kremen til en fyldig karamellkrem.
Tynne pannekaker
Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren. Røren skal bli glatt og klumpfri. Selv pleier jeg å kjøre alt sammen med en stavmikser.
La røren hvile en halvtimes tid.
Stek tynne og fine pannekaker i en mellomstor stekepanne.
Legg et par gode skjeer karamellkrem på den ene siden av pannekaken og brett den andre siden over. Drypp over litt ekstra dulce de leche og gjerne en bitte liten klype knust flaksalt.
Bon appetit!
Dulce de leche
Legg den uåpnede boksen med søt kondensert melk i kokende vann og la det småkoke i cirka 2,5 time. Pass på at det hele tiden er nok vann i kasserollen slik at boksen til enhver tid er dekket av vann. La boksen bli helt avkjølt før du åpner den. Ferdigkokte, uåpnede bokser har lang holdbarhetstid, så du kan like gjerne koke et par-tre bokser når du først er gang.
Ha to gode spiseskjeer med den karamelliserte melken over i en liten kasserolle og tilsett en klype flaksalt. Sett kasserollen til side så lenge.
Ha resten av den karamelliserte melken over i en bolle, tilsett en klype flaksalt og visp den godt sammen. Pisk fløten til myk krem. Vend den karamelliserte melken sammen med kremen til en fyldig karamellkrem.
Tynne pannekaker
Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren. Røren skal bli glatt og klumpfri. Selv pleier jeg å kjøre alt sammen med en stavmikser.
La røren hvile en halvtimes tid.
Stek tynne og fine pannekaker i en mellomstor stekepanne.
Legg et par gode skjeer karamellkrem på den ene siden av pannekaken og brett den andre siden over. Drypp over litt ekstra dulce de leche og gjerne en bitte liten klype knust flaksalt.