Crêpes med dulce de leche

2 t 30 min

Det blir ikke noe særlig bedre enn pannekaker med hjemmelaget karamellkrem. Lises beste tips er å drysse over noen friske bringebær før du bretter herligheten sammen.  
Denne og mange andre pannekakeoppskrifter finner du i Lises nye bok «Pannekaker».  
Foto: Sara Johannessen/Cappelen Damm.

167 har lagret denne
Crêpes med dulce de leche

Det blir ikke noe særlig bedre enn pannekaker med hjemmelaget karamellkrem. Lises beste tips er å drysse over noen friske bringebær før du bretter herligheten sammen.  
Denne og mange andre pannekakeoppskrifter finner du i Lises nye bok «Pannekaker».  
Foto: Sara Johannessen/Cappelen Damm.

167 har lagret denne
4
porsjoner

Tynne pannekaker

  • 3 stk egg
  • 225 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 5 dl melk
  • 0.25 ts salt
  • smør, eller olje til steking

Fyll

  • 1 boks kondensert melk, ikke Vikingmelk! - evt HaPå (skal ikke kokes)
  • 4 dl kremfløte
  • flaksalt
Unngå at skjermen går i dvale

Tynne pannekaker

  • 3 stk egg
  • 225 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 5 dl melk
  • 0.25 ts salt
  • smør, eller olje til steking

Fyll

  • 1 boks kondensert melk, ikke Vikingmelk! - evt HaPå (skal ikke kokes)
  • 4 dl kremfløte
  • flaksalt

Dulce de leche

Legg den uåpnede boksen med søt kondensert melk i kokende vann og la det småkoke i cirka 2,5 time. Pass på at det hele tiden er nok vann i kasserollen slik at boksen til enhver tid er dekket av vann. La boksen bli helt avkjølt før du åpner den. Ferdigkokte, uåpnede bokser har lang holdbarhetstid, så du kan like gjerne koke et par-tre bokser når du først er gang.
Ha to gode spiseskjeer med den karamelliserte melken over i en liten kasserolle og tilsett en klype flaksalt. Sett kasserollen til side så lenge.
Ha resten av den karamelliserte melken over i en bolle, tilsett en klype flaksalt og visp den godt sammen. Pisk fløten til myk krem. Vend den karamelliserte melken sammen med kremen til en fyldig karamellkrem.

Tynne pannekaker

Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren. Røren skal bli glatt og klumpfri. Selv pleier jeg å kjøre alt sammen med en stavmikser.
La røren hvile en halvtimes tid.
Stek tynne og fine pannekaker i en mellomstor stekepanne.
Legg et par gode skjeer karamellkrem på den ene siden av pannekaken og brett den andre siden over. Drypp over litt ekstra dulce de leche og gjerne en bitte liten klype knust flaksalt.
woman cooking

Bon appetit!

Dulce de leche

Legg den uåpnede boksen med søt kondensert melk i kokende vann og la det småkoke i cirka 2,5 time. Pass på at det hele tiden er nok vann i kasserollen slik at boksen til enhver tid er dekket av vann. La boksen bli helt avkjølt før du åpner den. Ferdigkokte, uåpnede bokser har lang holdbarhetstid, så du kan like gjerne koke et par-tre bokser når du først er gang.
Ha to gode spiseskjeer med den karamelliserte melken over i en liten kasserolle og tilsett en klype flaksalt. Sett kasserollen til side så lenge.
Ha resten av den karamelliserte melken over i en bolle, tilsett en klype flaksalt og visp den godt sammen. Pisk fløten til myk krem. Vend den karamelliserte melken sammen med kremen til en fyldig karamellkrem.

Tynne pannekaker

Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren. Røren skal bli glatt og klumpfri. Selv pleier jeg å kjøre alt sammen med en stavmikser.
La røren hvile en halvtimes tid.
Stek tynne og fine pannekaker i en mellomstor stekepanne.
Legg et par gode skjeer karamellkrem på den ene siden av pannekaken og brett den andre siden over. Drypp over litt ekstra dulce de leche og gjerne en bitte liten klype knust flaksalt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?