Fylte pannekaker med skinke og purre

45 min
842 har lagret denne
Fylte pannekaker med skinke og purre
842 har lagret denne
4
porsjoner
  • 8 stk pannekake
  • 250 g kokt skinke
  • 1 stk purreløk
  • 200 g gulost, revet
  • 50 g parmesan, revet
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 bunt gressløk
  • salt og kvernet pepper
  • muskatnøtt, revet
  • olivenolje, eller smør, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk pannekake
  • 250 g kokt skinke
  • 1 stk purreløk
  • 200 g gulost, revet
  • 50 g parmesan, revet
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 bunt gressløk
  • salt og kvernet pepper
  • muskatnøtt, revet
  • olivenolje, eller smør, til steking
Skjær skinken i strimler. Rens purren og skjær den i skiver.
Stek skinke og purre raskt sammen i en varm stekepanne, krydre med salt og kvernet pepper.
Smelt smøret i en liten kasserolle. Visp inn melet og la blandingen frese under omrøring i et minutt. Visp inn melken og la sausen koke 2 minutter under konstant visping til sausen blir helt glatt og tykk. Blir den tykk som grøt, bør du spe den med litt mer melk.
Trekk kasserollen til side og rør inn parmesanosten. Smak sausen til med salt, pepper og muskat.
Legg fire pannekaker på et stekebrett eller i en passende ildfast form. Fordel det meste av fyllet på pannekakene, men spar litt til pynt.
Topp med en ny pannekake. La den øverste pannekaken ligge løst over slik at det blir en forhøyning på midten. Brett alle kantene inn mot midten slik at du får en pakke. Fordel sausen oppå pakkene og dryss over osten.
Gratiner i ovn ved 220 grader i 10-15 minutter, eller til pakkene er gylne og fine.
Dryss over resten av skinkeblandingen og litt grovhakket gressløk. Serveres gjerne med en frisk salat.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær skinken i strimler. Rens purren og skjær den i skiver.
Stek skinke og purre raskt sammen i en varm stekepanne, krydre med salt og kvernet pepper.
Smelt smøret i en liten kasserolle. Visp inn melet og la blandingen frese under omrøring i et minutt. Visp inn melken og la sausen koke 2 minutter under konstant visping til sausen blir helt glatt og tykk. Blir den tykk som grøt, bør du spe den med litt mer melk.
Trekk kasserollen til side og rør inn parmesanosten. Smak sausen til med salt, pepper og muskat.
Legg fire pannekaker på et stekebrett eller i en passende ildfast form. Fordel det meste av fyllet på pannekakene, men spar litt til pynt.
Topp med en ny pannekake. La den øverste pannekaken ligge løst over slik at det blir en forhøyning på midten. Brett alle kantene inn mot midten slik at du får en pakke. Fordel sausen oppå pakkene og dryss over osten.
Gratiner i ovn ved 220 grader i 10-15 minutter, eller til pakkene er gylne og fine.
Dryss over resten av skinkeblandingen og litt grovhakket gressløk. Serveres gjerne med en frisk salat.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?