Chili- og vårløkspannekaker med krabbe

45 min

Dette er en spennende asiatiskinspirert pannekake. Røren lages med soyasaus og stekes med chili og vårløk. Server pannekaken med krabbekjøtt og soyadipp - en middag som garantert setter fart på smaksløkene!

89 har lagret denne
Chili- og vårløkspannekaker med krabbe

Dette er en spennende asiatiskinspirert pannekake. Røren lages med soyasaus og stekes med chili og vårløk. Server pannekaken med krabbekjøtt og soyadipp - en middag som garantert setter fart på smaksløkene!

89 har lagret denne
4
porsjoner
  • 150 g mel
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts kvernet pepper
  • 1 stk egg
  • 2 ts soyasaus
  • 2.5 dl vann, kaldt
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk rød chili
  • olje, til steking
  • 6 stk krabbeklør, renset krabbekjøtt, evt en stor krabbe

Soyadipp

  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts riseddik
  • 0.25 ts chiliflak, eller knust, tørket chili
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts sesamfrø, ristede
Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g mel
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts kvernet pepper
  • 1 stk egg
  • 2 ts soyasaus
  • 2.5 dl vann, kaldt
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk rød chili
  • olje, til steking
  • 6 stk krabbeklør, renset krabbekjøtt, evt en stor krabbe

Soyadipp

  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts riseddik
  • 0.25 ts chiliflak, eller knust, tørket chili
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts sesamfrø, ristede
Sikt sammen mel, salt og pepper i en bolle. Tilsett egg og soyasaus og visp inn vannet litt etter litt til en glatt og klumpfri røre. La røren få stå og svelle i 15 minutter.
Rens og del vårløken først på langs og så på tvers. Finsnitt chilien og rist vekk mest mulig av frøene.
Bruk en mellomstor stekepanne, tilsett 2 ss olje og fres chili og vårløk gyllen over sterk varme (stek gjerne i to omganger). Hell alt over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og halvparten av røren. Topp med halvparten av vårløkmiksen og stek over middels høy varme til pannekaken er gyllen på undersiden. Snu og stek pannekaken ferdig på den andre siden. Gjenta prosessen med resten av røren og vårløkmiksen.
Bland sammen alle ingrediensene til soyadippen.
Dryss krabbekjøttet over de nystekte pannekakene og server soyadippen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Sikt sammen mel, salt og pepper i en bolle. Tilsett egg og soyasaus og visp inn vannet litt etter litt til en glatt og klumpfri røre. La røren få stå og svelle i 15 minutter.
Rens og del vårløken først på langs og så på tvers. Finsnitt chilien og rist vekk mest mulig av frøene.
Bruk en mellomstor stekepanne, tilsett 2 ss olje og fres chili og vårløk gyllen over sterk varme (stek gjerne i to omganger). Hell alt over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og halvparten av røren. Topp med halvparten av vårløkmiksen og stek over middels høy varme til pannekaken er gyllen på undersiden. Snu og stek pannekaken ferdig på den andre siden. Gjenta prosessen med resten av røren og vårløkmiksen.
Bland sammen alle ingrediensene til soyadippen.
Dryss krabbekjøttet over de nystekte pannekakene og server soyadippen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?