Pannekaker
60 min
Pannekaker er kanskje barnas middagsfavoritt. En klassisk pannekakerøre kan brukes til både middag og dessert.
794 har lagret denne
Foto: Shutterstock
Pannekaker er kanskje barnas middagsfavoritt. En klassisk pannekakerøre kan brukes til både middag og dessert.
794 har lagret denne
4
porsjoner
- 3 - 4 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 5 dl melk
- 3 stykker egg
- smør, til steking
- 1 ss sukker
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 - 4 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 5 dl melk
- 3 stykker egg
- smør, til steking
- 1 ss sukker
Bland sammen mel, sukker og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.
Visp inn eggene. La røren svelle i minst en halvtime, gjerne over natten.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag.
Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
Når pannekaken er stekt på begge sider, legges de på et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen frem til middag.

Bon appetit!
Bland sammen mel, sukker og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.
Visp inn eggene. La røren svelle i minst en halvtime, gjerne over natten.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag.
Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
Når pannekaken er stekt på begge sider, legges de på et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen frem til middag.
Finn flere oppskrifter: