Pannekaker

60 min

Pannekaker er kanskje barnas middagsfavoritt. En klassisk pannekakerøre kan brukes til både middag og dessert.

434 har lagret denne
Pannekaker
Foto: Shutterstock

Pannekaker er kanskje barnas middagsfavoritt. En klassisk pannekakerøre kan brukes til både middag og dessert.

434 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 dl hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 3 stykker egg
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 3 stykker egg
  • smør, til steking
Bland sammen mel, sukker og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.
Visp inn eggene. La røren svelle i minst en halvtime, gjerne over natten.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag.
Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
Når pannekaken er stekt på begge sider, legges de på et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen frem til middag.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mel, sukker og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.
Visp inn eggene. La røren svelle i minst en halvtime, gjerne over natten.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag.
Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
Når pannekaken er stekt på begge sider, legges de på et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen frem til middag.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?