rask
vegetar
Bananpannekaker uten egg og melk
30 min
Bananpannekaker uten egg og melk er rett og slett utrolig godt, spesielt servert med sirup, sjokoladepålegg eller syltetøy. De er lette å lage, og passer også for veganere, samt egg- og melkeallergikere.
Kilde: Mari Hult
Lagret av 108 brukere
Foto: Nufsaid
Bananpannekaker uten egg og melk er rett og slett utrolig godt, spesielt servert med sirup, sjokoladepålegg eller syltetøy. De er lette å lage, og passer også for veganere, samt egg- og melkeallergikere.
Kilde: Mari Hult
Lagret av 108 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 2 banan
- 2 ss olje
- 1 dl soyamelk
- 1 dl vann
- 2 ss eplesidereddik
- 1 ss lønnesirup
- 2.5 dl hvetemel
- 2.5 ts bakepulver
- 0.25 ts salt
- kanel
- margarin, vegansk
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 banan
- 2 ss olje
- 1 dl soyamelk
- 1 dl vann
- 2 ss eplesidereddik
- 1 ss lønnesirup
- 2.5 dl hvetemel
- 2.5 ts bakepulver
- 0.25 ts salt
- kanel
- margarin, vegansk
Bruk godt modne bananer. Skrell, og mos dem med en gaffel i en bolle.
Tilsett olje, melk, vann, eddik og sirup, og bland det godt sammen. La det stå et par minutter.
Mål opp mel, bakepulver, salt og kanel, og sil det over i blandingen. Bland forsiktig sammen, til det er lite klumper igjen.
Varm opp en stekepanne til litt over middels varme. Ha i olje eller melkefri margarin.
Bruk rundt en desiliter røre per pannekake. De skal være ganske tykke.
Stek dem på den ene siden til du merker at de setter seg godt langs kanten, om lag tre minutter. Snu, og stek et minutt på den andre siden.

Bon appetit!
Bruk godt modne bananer. Skrell, og mos dem med en gaffel i en bolle.
Tilsett olje, melk, vann, eddik og sirup, og bland det godt sammen. La det stå et par minutter.
Mål opp mel, bakepulver, salt og kanel, og sil det over i blandingen. Bland forsiktig sammen, til det er lite klumper igjen.
Varm opp en stekepanne til litt over middels varme. Ha i olje eller melkefri margarin.
Bruk rundt en desiliter røre per pannekake. De skal være ganske tykke.
Stek dem på den ene siden til du merker at de setter seg godt langs kanten, om lag tre minutter. Snu, og stek et minutt på den andre siden.