Til hovedinnhold

Grove vafler

40 min
8 varer
972
Grove vafler med ost, skinke og salat
Silje Sandberg

Grove vafler passer perfekt som lunsj, kveldsmat eller i matpakken. Disse mettende vaflene kan du også lage glutenfrie ved å bruke glutenfritt havregryn.

Skal du ikke spise dem med salt pålegg kan du tilsette litt mer honning for søtere vafler.

Tips: Vil du beholde sprøheten i vaflene, la dem hvile hver for seg på en rist. Vil du ha myke vafler, kan du stable vaflene i et tårn og legge et kjøkkenhåndkle over.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 stk egg
  • 3 dl kefir
  • 1 dl vann
  • 1.5 ss flytende honning
  • 0.5 ts natron
  • 2 ss potetmel
  • 3.5 dl havregryn, lettkokte
  • 50 g smeltet smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg
  • 3 dl kefir
  • 1 dl vann
  • 1.5 ss flytende honning
  • 0.5 ts natron
  • 2 ss potetmel
  • 3.5 dl havregryn, lettkokte
  • 50 g smeltet smør
Ha egg, kefir, vann og honning I en blender eller foodprosessor.
Tilsett så det tørre og kjør røren jevn.
La røren svelle i 20-30 minutter og stek vaflene gylne i et vaffeljern.
Fyll gjerne vaflene med røkelaks og kremost, eller ost, skinke og salat.
woman cooking

Bon appetit!

Ha egg, kefir, vann og honning I en blender eller foodprosessor.
Tilsett så det tørre og kjør røren jevn.
La røren svelle i 20-30 minutter og stek vaflene gylne i et vaffeljern.
Fyll gjerne vaflene med røkelaks og kremost, eller ost, skinke og salat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?