Belgiske vafler
1 h
13 varer
170
Esten Borgos
Det er ikke uten grunn at Belgia er kjent for sine flotte vafler. Server belgiske vafler med melisdryss, friske bær, syltetøy, is, krem eller sjokoladesaus.
Ingredienser
8
porsjoner
- 4 eggeplomme
- 0.25 ts salt
- 100 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 500 g hvetemel
- 150 g smør
- 3.5 dl melk
- 3.5 dl vann
- 0.5 pakke gjær
- 1 ss olje
- 4 eggehvite
- 2 ss melis
- 1 pakke bringebær
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 eggeplomme
- 0.25 ts salt
- 100 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 500 g hvetemel
- 150 g smør
- 3.5 dl melk
- 3.5 dl vann
- 0.5 pakke gjær
- 1 ss olje
- 4 eggehvite
- 2 ss melis
- 1 pakke bringebær
Rør sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker og mel.
Smelt smøret og ha i melk og vann. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha det over i røren.
Bland inn stivpisket eggehvite til slutt. La røren hvile en time.
Stekes i godt varmt jern.
Serveres med et lite strø med melis og friske bringebær.

Bon appetit!
Rør sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker og mel.
Smelt smøret og ha i melk og vann. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha det over i røren.
Bland inn stivpisket eggehvite til slutt. La røren hvile en time.
Stekes i godt varmt jern.
Serveres med et lite strø med melis og friske bringebær.