Til hovedinnhold

Belgiske vafler

1 h
13 varer
170
Belgiske vafler
Esten Borgos

Det er ikke uten grunn at Belgia er kjent for sine flotte vafler. Server belgiske vafler med melisdryss, friske bær, syltetøy, is, krem eller sjokoladesaus.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 eggeplomme
  • 0.25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 500 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 3.5 dl melk
  • 3.5 dl vann
  • 0.5 pakke gjær
  • 1 ss olje
  • 4 eggehvite
  • 2 ss melis
  • 1 pakke bringebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 eggeplomme
  • 0.25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 500 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 3.5 dl melk
  • 3.5 dl vann
  • 0.5 pakke gjær
  • 1 ss olje
  • 4 eggehvite
  • 2 ss melis
  • 1 pakke bringebær
Rør sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker og mel.
Smelt smøret og ha i melk og vann. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha det over i røren.
Bland inn stivpisket eggehvite til slutt. La røren hvile en time.
Stekes i godt varmt jern.
Serveres med et lite strø med melis og friske bringebær.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker og mel.
Smelt smøret og ha i melk og vann. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha det over i røren.
Bland inn stivpisket eggehvite til slutt. La røren hvile en time.
Stekes i godt varmt jern.
Serveres med et lite strø med melis og friske bringebær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?