Til hovedinnhold

Belgiske vafler

1 h 15 min

Deilige belgiske vafler som er sprø utenpå og myke inni. Trikset for å få de luftige og gode er å tilsette stivpiskede eggehviter helt mot slutten.

Et belgisk vaffeljern er nødvendig for å få den riktige tykkelsen og den karakteristiske formen på vaffelen.

Oppskrift på helt klassiske vafler finner du her!

Lagret av 186 brukere
Belgiske vafler toppet med sirup og friske bringebær
Foto: Silje Sandberg

Deilige belgiske vafler som er sprø utenpå og myke inni. Trikset for å få de luftige og gode er å tilsette stivpiskede eggehviter helt mot slutten.

Et belgisk vaffeljern er nødvendig for å få den riktige tykkelsen og den karakteristiske formen på vaffelen.

Oppskrift på helt klassiske vafler finner du her!

Lagret av 186 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 150 g smør
  • 4 dl helmelk
  • 4 stk egg, skill plomme og eggehvite
  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 25 g fersk gjær
  • 3 dl vann, lunkent

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 4 dl helmelk
  • 4 stk egg, skill plomme og eggehvite
  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 25 g fersk gjær
  • 3 dl vann, lunkent
Varm opp melken med smøret til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen og la det bli fingervarmt.
Rør ut gjæren i lunkent vann i et desilitermål. I en romslig bolle blander du sammen hvetemel, sukker og vaniljesukker.
Tilsett melkeblandingen, eggeplommene og vann-/gjærblandingen. Visp til en glatt og klumpfri røre.
La røren svelle 30 minutter.
Når røren har svellet, pisk eggehvitene stive og vend disse inn til slutt.
Stek vaflene i et belgisk vaffeljern til de er gyldne og deilige. Legg de ferdigstekte vaflene på rist.
Server med friske bær eller syltetøy og is.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp melken med smøret til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen og la det bli fingervarmt.
Rør ut gjæren i lunkent vann i et desilitermål. I en romslig bolle blander du sammen hvetemel, sukker og vaniljesukker.
Tilsett melkeblandingen, eggeplommene og vann-/gjærblandingen. Visp til en glatt og klumpfri røre.
La røren svelle 30 minutter.
Når røren har svellet, pisk eggehvitene stive og vend disse inn til slutt.
Stek vaflene i et belgisk vaffeljern til de er gyldne og deilige. Legg de ferdigstekte vaflene på rist.
Server med friske bær eller syltetøy og is.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?