Sitronvafler med frukt- og bærsalat
60 min
Har du lyst på en frisk og søt vaffelvariant, er sitronvafler med frukt- og bærsalat perfekt! De sprø vaflene er laget etter en oppskrift av den svenske kokken Leila Lindholm.
192 har lagret denne
Har du lyst på en frisk og søt vaffelvariant, er sitronvafler med frukt- og bærsalat perfekt! De sprø vaflene er laget etter en oppskrift av den svenske kokken Leila Lindholm.
192 har lagret denne
Ingredienser
4
porsjoner
- 5 dl hvetemel
- 1.5 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 8 dl melk
- 75 g smør
- 4 stk egg
- 2 ss rømme
- 2 stk sitron
marinade
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
- 1 stk vaniljestang
- 1 stk lime
Frukt- og bærsalat
- 2 stk kiwi
- 2 stk nektarin
- 1 kurv bringebær
- 2 håndfull moreller
- 1 kurv blåbær
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 5 dl hvetemel
- 1.5 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 8 dl melk
- 75 g smør
- 4 stk egg
- 2 ss rømme
- 2 stk sitron
marinade
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
- 1 stk vaniljestang
- 1 stk lime
Frukt- og bærsalat
- 2 stk kiwi
- 2 stk nektarin
- 1 kurv bringebær
- 2 håndfull moreller
- 1 kurv blåbær
Bland mel, salt, bakepulver og halvparten av melken til en jevn røre.
Smelt smøret, hell i resten av melken og visp den inn i røren. Tilsett eggene og finrevet skall fra sitronene.
Rør inn rømme eller cremè fraîche. La røren stå å svelle i en halvtime.
Bland sammen sukker, vann, vaniljefrø og limesaft i en kjele. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst.
Trekk kjelen fra plata og la marinaden avkjøle helt før den helles over bærene og frukten.
Skrell kiwi og nektarin og del disse i mindre biter. Del morellene i to og bruk en liten, skarp kniv til å ta ut steinen.
Ha frukbitene og bærene i en bolle og hell over marinaden. La det stå et kvarters tid eller mer før servering.
Varm opp vaffeljernet, pensle det med smør og stek vaflene gyllenbrune.
Server vaflene med frukt- og bærsalat og gjerne vaniljeis eller pisket krem ved siden av.

Bon appetit!
Bland mel, salt, bakepulver og halvparten av melken til en jevn røre.
Smelt smøret, hell i resten av melken og visp den inn i røren. Tilsett eggene og finrevet skall fra sitronene.
Rør inn rømme eller cremè fraîche. La røren stå å svelle i en halvtime.
Bland sammen sukker, vann, vaniljefrø og limesaft i en kjele. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst.
Trekk kjelen fra plata og la marinaden avkjøle helt før den helles over bærene og frukten.
Skrell kiwi og nektarin og del disse i mindre biter. Del morellene i to og bruk en liten, skarp kniv til å ta ut steinen.
Ha frukbitene og bærene i en bolle og hell over marinaden. La det stå et kvarters tid eller mer før servering.
Varm opp vaffeljernet, pensle det med smør og stek vaflene gyllenbrune.
Server vaflene med frukt- og bærsalat og gjerne vaniljeis eller pisket krem ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.