Crepes Appleton
Denne oppskriften er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter.
Crepes Appleton har fått sitt navn fra Appleton House hvor kong Olav ble født. Og kanskje var disse små og superluftige «pannekakene» et av Kongens søte barndomsminner? Etter hva jeg har hørt blir Crepe Appleton fortsatt servert ved familiesammenkomster og var altså en så populær dessert at den kunne bli servert to ganger under samme måltid.
De skal egentlig stekes i en spesiell panne med fordypninger, men smaken blir ganske så lik om du bruker en vanlig stekepanne med slipp-lett belegg.
Denne oppskriften er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter.
Crepes Appleton har fått sitt navn fra Appleton House hvor kong Olav ble født. Og kanskje var disse små og superluftige «pannekakene» et av Kongens søte barndomsminner? Etter hva jeg har hørt blir Crepe Appleton fortsatt servert ved familiesammenkomster og var altså en så populær dessert at den kunne bli servert to ganger under samme måltid.
De skal egentlig stekes i en spesiell panne med fordypninger, men smaken blir ganske så lik om du bruker en vanlig stekepanne med slipp-lett belegg.
- 1 ss mel
- 5 stk egg
- 2.5 dl fløte
- sukker
- vaniljesukker
- smør, til steking
- rørte bær, til servering
- 1 ss mel
- 5 stk egg
- 2.5 dl fløte
- sukker
- vaniljesukker
- smør, til steking
- rørte bær, til servering
