Denne oppskriften er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter.
Crepes Appleton har fått sitt navn fra Appleton House hvor kong Olav ble født. Og kanskje var disse små og superluftige «pannekakene» et av Kongens søte barndomsminner? Etter hva jeg har hørt blir Crepe Appleton fortsatt servert ved familiesammenkomster og var altså en så populær dessert at den kunne bli servert to ganger under samme måltid.
De skal egentlig stekes i en spesiell panne med fordypninger, men smaken blir ganske så lik om du bruker en vanlig stekepanne med slipp-lett belegg.
Skill eggene. Visp sammen eggeplommer og mel. Visp eggehvitene stive og pisk fløten til myk krem. Vend eggehvitene og kremen sammen med eggeplommene.
Bruk en stekepanne med slipp-lett belegg og stek små pletter (ca. 10 cm i diameter) ved middels varme. Plettene vil sufflere ganske mye og kan være litt vriene å snu i pannen, eventuelt kan du bare «brette» de forsiktig. Ikke bruk mye smør i pannen, pannen skal kun smøres lett.
Vend de nystekte crepene i sukker landet med ekte vaniljesukker. Serveres umiddelbart med rørte bær.
Bon appetit!
Skill eggene. Visp sammen eggeplommer og mel. Visp eggehvitene stive og pisk fløten til myk krem. Vend eggehvitene og kremen sammen med eggeplommene.
Bruk en stekepanne med slipp-lett belegg og stek små pletter (ca. 10 cm i diameter) ved middels varme. Plettene vil sufflere ganske mye og kan være litt vriene å snu i pannen, eventuelt kan du bare «brette» de forsiktig. Ikke bruk mye smør i pannen, pannen skal kun smøres lett.
Vend de nystekte crepene i sukker landet med ekte vaniljesukker. Serveres umiddelbart med rørte bær.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto