rask

Amerikanske pannekaker

30 min

Amerikanske pannekaker er populære til frokost og skal gjerne være små og tykke, toppet med lønnesirup og kanskje bacon. Bruk gjerne sesongens bær og litt pisket krem når det er en spesiell anledning.

2777 har lagret denne
Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker er populære til frokost og skal gjerne være små og tykke, toppet med lønnesirup og kanskje bacon. Bruk gjerne sesongens bær og litt pisket krem når det er en spesiell anledning.

2777 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 50 g smør
  • 3 dl lettmelk
  • 3 stk egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • rips
  • blåbær
  • bringebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g smør
  • 3 dl lettmelk
  • 3 stk egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • rips
  • blåbær
  • bringebær
Smelt smøret og la det avkjøles litt før det blandes med melk og egg. Visp lett sammen.
Smelt smøret og la det avkjøles litt før det blandes med melk og egg. Visp lett sammen.
Bland sammen hvetemel, sukker, salt og bakepulver. Hell i egg- og melkeblandingen litt etter litt, og rør til du har en klumpfri røre. La pannekakerøren svelle i 10-15 minutter. Røren skal være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.
Bland sammen hvetemel, sukker, salt og bakepulver. Hell i egg- og melkeblandingen litt etter litt, og rør til du har en klumpfri røre. La pannekakerøren svelle i 10-15 minutter. Røren skal være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.
Smelt litt smør i stekepannen, og stek pannekakene på middels varme. De skal være omtrent 15 cm i diameter. Når kakene sveller opp og bobler litt på overflaten, kan du vende dem. Avkjøl pannekakene på rist og server med ønsket tilbehør.
Smelt litt smør i stekepannen, og stek pannekakene på middels varme. De skal være omtrent 15 cm i diameter. Når kakene sveller opp og bobler litt på overflaten, kan du vende dem. Avkjøl pannekakene på rist og server med ønsket tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret og la det avkjøles litt før det blandes med melk og egg. Visp lett sammen.
Smelt smøret og la det avkjøles litt før det blandes med melk og egg. Visp lett sammen.
Bland sammen hvetemel, sukker, salt og bakepulver. Hell i egg- og melkeblandingen litt etter litt, og rør til du har en klumpfri røre. La pannekakerøren svelle i 10-15 minutter. Røren skal være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.
Bland sammen hvetemel, sukker, salt og bakepulver. Hell i egg- og melkeblandingen litt etter litt, og rør til du har en klumpfri røre. La pannekakerøren svelle i 10-15 minutter. Røren skal være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.
Smelt litt smør i stekepannen, og stek pannekakene på middels varme. De skal være omtrent 15 cm i diameter. Når kakene sveller opp og bobler litt på overflaten, kan du vende dem. Avkjøl pannekakene på rist og server med ønsket tilbehør.
Smelt litt smør i stekepannen, og stek pannekakene på middels varme. De skal være omtrent 15 cm i diameter. Når kakene sveller opp og bobler litt på overflaten, kan du vende dem. Avkjøl pannekakene på rist og server med ønsket tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?