Sunne vafler med havregryn og gulrot
Vil du ha sunne vafler, kan du prøve denne oppskriften. Her brukes sammalt speltmel, som er en mye sunnere meltype enn vanlig hvetemel. Havregryn, gulrot og sesamfrø gir vaflene mer tekstur og gjør dem enda saftigere.
I disse sunne vaflene er det brukt nøytral olje slik at de kan spises av personer med laktoseintoleranse, men du kan gjerne bytte det ut med smeltet smør.
Du kan for øvrig bruke havremelk i stedet for kumelk, og har du glutenallergi kan du fint bytte ut melet med fin glutenfri melblanding.
Oppskriften gir ca. 10 vafler.
Vil du ha sunne vafler, kan du prøve denne oppskriften. Her brukes sammalt speltmel, som er en mye sunnere meltype enn vanlig hvetemel. Havregryn, gulrot og sesamfrø gir vaflene mer tekstur og gjør dem enda saftigere.
I disse sunne vaflene er det brukt nøytral olje slik at de kan spises av personer med laktoseintoleranse, men du kan gjerne bytte det ut med smeltet smør.
Du kan for øvrig bruke havremelk i stedet for kumelk, og har du glutenallergi kan du fint bytte ut melet med fin glutenfri melblanding.
Oppskriften gir ca. 10 vafler.
Ingredienser
- 3 dl havregryn
- 2 dl speltmel
- 4 ss sukker, gjerne uraffinert rårørsukker
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts havsalt
- 2 ts kardemomme
- 2 ss sesamfrø
- 1 stk gulrot, stor
- 5 dl helmelk, eller syrnet melk
- 2 stykker egg
- 5 ss solsikkeolje, eller smeltet smør
Slik gjør du:
- 3 dl havregryn
- 2 dl speltmel
- 4 ss sukker, gjerne uraffinert rårørsukker
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts havsalt
- 2 ts kardemomme
- 2 ss sesamfrø
- 1 stk gulrot, stor
- 5 dl helmelk, eller syrnet melk
- 2 stykker egg
- 5 ss solsikkeolje, eller smeltet smør
