Til hovedinnhold

Sunne vafler med havregryn og gulrot

1 h

Vil du ha sunne vafler, kan du prøve denne oppskriften. Her brukes sammalt speltmel, som er en mye sunnere meltype enn vanlig hvetemel. Havregryn, gulrot og sesamfrø gir vaflene mer tekstur og gjør dem enda saftigere.

I disse sunne vaflene er det brukt nøytral olje slik at de kan spises av personer med laktoseintoleranse, men du kan gjerne bytte det ut med smeltet smør.

Du kan for øvrig bruke havremelk i stedet for kumelk, og har du glutenallergi kan du fint bytte ut melet med fin glutenfri melblanding. 

Oppskriften gir ca. 10 vafler.

Lagret av 959 brukere
Sunne vafler med havregryn og gulrot

Vil du ha sunne vafler, kan du prøve denne oppskriften. Her brukes sammalt speltmel, som er en mye sunnere meltype enn vanlig hvetemel. Havregryn, gulrot og sesamfrø gir vaflene mer tekstur og gjør dem enda saftigere.

I disse sunne vaflene er det brukt nøytral olje slik at de kan spises av personer med laktoseintoleranse, men du kan gjerne bytte det ut med smeltet smør.

Du kan for øvrig bruke havremelk i stedet for kumelk, og har du glutenallergi kan du fint bytte ut melet med fin glutenfri melblanding. 

Oppskriften gir ca. 10 vafler.

Lagret av 959 brukere

Ingredienser

5
porsjoner
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl speltmel
  • 4 ss sukker, gjerne uraffinert rårørsukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts havsalt
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 stk gulrot, stor
  • 5 dl helmelk, eller syrnet melk
  • 2 stykker egg
  • 5 ss solsikkeolje, eller smeltet smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl speltmel
  • 4 ss sukker, gjerne uraffinert rårørsukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts havsalt
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 stk gulrot, stor
  • 5 dl helmelk, eller syrnet melk
  • 2 stykker egg
  • 5 ss solsikkeolje, eller smeltet smør
Start med å blande havre, mel, sukker, bakepulver, salt, kardemomme og sesamfrø i en stor bolle. Rasp gulrot i melblandingen.
Rør inn melk til blandingen er klumpfri.
Pisk sammen egg og olje eller smeltet smør og bland det inn i røren. La røren svelle i 15-30 minutter før du steker vaflene.
Server gjerne med gresk yoghurt, friske bær og granateplekjerner eller din favorittopping!
woman cooking

Bon appetit!

Start med å blande havre, mel, sukker, bakepulver, salt, kardemomme og sesamfrø i en stor bolle. Rasp gulrot i melblandingen.
Rør inn melk til blandingen er klumpfri.
Pisk sammen egg og olje eller smeltet smør og bland det inn i røren. La røren svelle i 15-30 minutter før du steker vaflene.
Server gjerne med gresk yoghurt, friske bær og granateplekjerner eller din favorittopping!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?