rask

Vafler fra Sjømannskirken i London

30 min

Hvert år feires den store vaffeldagen 25. mars, men i de norske Sjømannskirkene rundt om i verden er det vaffeldag hver dag. Vaflene har blitt selve kjennemerket på hva som venter deg om du stikker innom kirken.
Her får du vaffeloppskriften på vafler fra Sjømannskirken i London. I denne oppskriften er det brukt helmelk, men du kan bruke den melken du vil.

1165 har lagret denne
Vafler fra Sjømannskirken i London

Hvert år feires den store vaffeldagen 25. mars, men i de norske Sjømannskirkene rundt om i verden er det vaffeldag hver dag. Vaflene har blitt selve kjennemerket på hva som venter deg om du stikker innom kirken.
Her får du vaffeloppskriften på vafler fra Sjømannskirken i London. I denne oppskriften er det brukt helmelk, men du kan bruke den melken du vil.

1165 har lagret denne
6
porsjoner
  • 3 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2.5 dl kremfløte
  • 5 dl melk, gjerne helmelk
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts vaniljesukker, kan sløyfes
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2.5 dl kremfløte
  • 5 dl melk, gjerne helmelk
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts vaniljesukker, kan sløyfes
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen det tørre.
Tilsett vekselvis fløte og melk til du har en tykk røre.
Ha røre i vaffeljernet og stek til vaflene har en gylden farge på begge sider.
Server med en klatt rømme og syltetøy eller annet tilbehør. 
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen det tørre.
Tilsett vekselvis fløte og melk til du har en tykk røre.
Ha røre i vaffeljernet og stek til vaflene har en gylden farge på begge sider.
Server med en klatt rømme og syltetøy eller annet tilbehør. 
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?