Lag søtpotetpai med feta. Dette er en fargerik, smakfull og kjempegod pai, som både du og gjestene dine vil like.
Her er det brukt en paiform 22-24 cm i diameter. Bruk helst en paiform med litt høye kanter, og la gjerne paien få hvile en halvtimes tid etter steking.
Lag søtpotetpai med feta. Dette er en fargerik, smakfull og kjempegod pai, som både du og gjestene dine vil like.
Her er det brukt en paiform 22-24 cm i diameter. Bruk helst en paiform med litt høye kanter, og la gjerne paien få hvile en halvtimes tid etter steking.
Del smøret i biter og kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet.
Tilsett vann og kjør deigen til den akkurat samler seg. Pakk den godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet og hvile en times tid.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten. Skjær vekk det overflødige.
Prikk bunnen med en gaffel og la den hvile i kjøleskapet en halvtimes tid. Forstek paibunnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
For å være sikker på at deigen holder seg på plass i formen, kan du dekke bunnen med bakepapir for så å fylle på med tørkede erter eller bønner. Løft ut ertene eller bønnene etter 20 minutter og stek videre i 5 minutter, eller til du ser at bunnen ikke lenger er rå.
Skrell og skjær søtpotetene i syltynne skiver. En mandolin er perfekt til den jobben. Vend skivene med olivenolje og krydre dem med salt og kvernet pepper.
Legg skivene over i paiformen, la de halvveis overlappe hverandre slik at de dannes et roselignende mønster. Smuldre over fetaosten.
Visp sammen fløte, melk og egg. Krydre med salt og pepper og hell forsiktig blandingen over i formen. Det meste av søtpotetene bør være dekket.
Stek paien midt i ovnen ved 180 grader i cirka 1 time - til søtpotetene er møre og paien har satt seg.
Dryss over pinjekjerner før servering.
Bon appetit!
Del smøret i biter og kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet.
Tilsett vann og kjør deigen til den akkurat samler seg. Pakk den godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet og hvile en times tid.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten. Skjær vekk det overflødige.
Prikk bunnen med en gaffel og la den hvile i kjøleskapet en halvtimes tid. Forstek paibunnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
For å være sikker på at deigen holder seg på plass i formen, kan du dekke bunnen med bakepapir for så å fylle på med tørkede erter eller bønner. Løft ut ertene eller bønnene etter 20 minutter og stek videre i 5 minutter, eller til du ser at bunnen ikke lenger er rå.
Skrell og skjær søtpotetene i syltynne skiver. En mandolin er perfekt til den jobben. Vend skivene med olivenolje og krydre dem med salt og kvernet pepper.
Legg skivene over i paiformen, la de halvveis overlappe hverandre slik at de dannes et roselignende mønster. Smuldre over fetaosten.
Visp sammen fløte, melk og egg. Krydre med salt og pepper og hell forsiktig blandingen over i formen. Det meste av søtpotetene bør være dekket.
Stek paien midt i ovnen ved 180 grader i cirka 1 time - til søtpotetene er møre og paien har satt seg.