Aspargespai med vårløk og parmesan
Prøv aspargespai med vårløk og parmesan! Dette er en spennende og smakfull måte å bruke de nydelige aspargesene på.
Denne oppskriften krever en paiform med løs bunn, 24- 26 cm i diameter. La gjerne paien få hvile en halvtimes tid etter steking.
Du kan godt erstatte 100 g av osten med blåskimmelost, fetaost eller chevre, eller bruk en blanding av flere typer ost og rester du har liggende i kjøleskapet. Vårløk kan erstattes med purre, spinat eller små brokkolibuketter. Hakkede friske urter kan også blandes i fyllet.
Prøv aspargespai med vårløk og parmesan! Dette er en spennende og smakfull måte å bruke de nydelige aspargesene på.
Denne oppskriften krever en paiform med løs bunn, 24- 26 cm i diameter. La gjerne paien få hvile en halvtimes tid etter steking.
Du kan godt erstatte 100 g av osten med blåskimmelost, fetaost eller chevre, eller bruk en blanding av flere typer ost og rester du har liggende i kjøleskapet. Vårløk kan erstattes med purre, spinat eller små brokkolibuketter. Hakkede friske urter kan også blandes i fyllet.
Ingredienser
Paideig
- 125 g smør, kaldt
- 250 g mel
- 50 g parmesan, revet
- 0.75 dl vann, kaldt
Fyll
- 4 stykker vårløk
- 1 bunt asparges, grønne
- 3 dl crème fraîche
- 3 stykker egg, mellomstore/store
- 150 g ost, mozzarella, jarlsberg, cheddar
- 80 g parmesan, revet
- salt
- pepper
Slik gjør du:
Paideig
- 125 g smør, kaldt
- 250 g mel
- 50 g parmesan, revet
- 0.75 dl vann, kaldt
Fyll
- 4 stykker vårløk
- 1 bunt asparges, grønne
- 3 dl crème fraîche
- 3 stykker egg, mellomstore/store
- 150 g ost, mozzarella, jarlsberg, cheddar
- 80 g parmesan, revet
- salt
- pepper
