Til aspargespai med vårløk og chèvre trenger du en firkantet terteform, 24 x 24 cm, eller en rund form ca. 25 cm i diameter. Du trenger også bakepapir og tørkede erter til utbaking.
Til aspargespai med vårløk og chèvre trenger du en firkantet terteform, 24 x 24 cm, eller en rund form ca. 25 cm i diameter. Du trenger også bakepapir og tørkede erter til utbaking.
Tin butterdeigen. Legg platene oppå hverandre og kjevl dem ut til et stort firkantet flak.
Kle terteformen med butterdeigen. Klem deigen godt inn til kanten, aller helst skal deigen henge litt over kanten.
Prikk bunnen lett med en gaffel. Legg i bakepapir og fyll på med tørkede erter. Stek bunnen ved 215 grader i ca. 15 minutter. Løft ut ertene og stek bunnen videre i 5 minutter.
Skjær eller knekk av den nederste trevlete delen på aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned. Rens vårløken.
Stek aspargesen et lite minutt i en stor varm stekepanne. Legg i vårløken mot slutten og løft alt over på en tallerken så lenge.
Visp sammen egg, matfløte, litt salt og kvernet pepper. Fordel den revne osten jevnt utover butterdeigsbunnen. Legg i asparges og vårløk tett i tett.
Hell forsiktig over eggeblandingen og smuldre til slutt over chèvre.
Stek terten ved 180 grader i ca. 45 minutter. Terten er ferdig når den har blitt pent gyllen og virker fast når du rister på den. Serveres helst varm eller lun.
Bon appetit!
Tin butterdeigen. Legg platene oppå hverandre og kjevl dem ut til et stort firkantet flak.
Kle terteformen med butterdeigen. Klem deigen godt inn til kanten, aller helst skal deigen henge litt over kanten.
Prikk bunnen lett med en gaffel. Legg i bakepapir og fyll på med tørkede erter. Stek bunnen ved 215 grader i ca. 15 minutter. Løft ut ertene og stek bunnen videre i 5 minutter.
Skjær eller knekk av den nederste trevlete delen på aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned. Rens vårløken.
Stek aspargesen et lite minutt i en stor varm stekepanne. Legg i vårløken mot slutten og løft alt over på en tallerken så lenge.
Visp sammen egg, matfløte, litt salt og kvernet pepper. Fordel den revne osten jevnt utover butterdeigsbunnen. Legg i asparges og vårløk tett i tett.
Hell forsiktig over eggeblandingen og smuldre til slutt over chèvre.
Stek terten ved 180 grader i ca. 45 minutter. Terten er ferdig når den har blitt pent gyllen og virker fast når du rister på den. Serveres helst varm eller lun.