Paideig
En god paideig kan brukes til å lage paier i alle varianter, for paibunnen fyller du jo med akkurat det du vil! Hvis du blander inn grovere mel, gir det kraftigere smak. Bruk for eksempel 2/3 hvetemel og 1/3 grovbakst. En del av smørmengden kan byttes ut med kesam. Bruker du så mye som et halvt beger, kan du kutte ut vannet også. Hvis du skal lage en dessertpai, kan du ha litt sukker i deigen.
En god paideig kan brukes til å lage paier i alle varianter, for paibunnen fyller du jo med akkurat det du vil! Hvis du blander inn grovere mel, gir det kraftigere smak. Bruk for eksempel 2/3 hvetemel og 1/3 grovbakst. En del av smørmengden kan byttes ut med kesam. Bruker du så mye som et halvt beger, kan du kutte ut vannet også. Hvis du skal lage en dessertpai, kan du ha litt sukker i deigen.
Ingredienser
- 125 g smør
- 3 dl hvetemel
- 3.5 ss vann, kaldt
Slik gjør du:
- 125 g smør
- 3 dl hvetemel
- 3.5 ss vann, kaldt
