Små terter med egg og bacon

45 min

Har du noen egg til overs er det helt på sin plass å diske opp med noen små butterdeigsterter, fylt til (nesten over) randen av bacon, ost og vårløk. Disse små herlighetene er supre til frokost, men passer i grunnen når som helst på døgnet. Oppskriften gir ti små terter.
Tips: Revet hvit ost kan erstattes med annen ost som cheddar, eller for eksempel brie, rødkitt-ost eller blåmuggost i små biter.
Bruk eventuelt små former (8-10 cm i diameter) som du kler med butterdeig. Da kan du med fordel kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse. Prikk bunnene lett med en gaffel, og pass på at butterdeigen er klemt godt inntil kantene slik at den ikke trekker seg veldig mye sammen under steking. Forstek bunnene i 10 minutter før videre fylling og steking.

646 har lagret denne
Små terter med egg og bacon

Har du noen egg til overs er det helt på sin plass å diske opp med noen små butterdeigsterter, fylt til (nesten over) randen av bacon, ost og vårløk. Disse små herlighetene er supre til frokost, men passer i grunnen når som helst på døgnet. Oppskriften gir ti små terter.
Tips: Revet hvit ost kan erstattes med annen ost som cheddar, eller for eksempel brie, rødkitt-ost eller blåmuggost i små biter.
Bruk eventuelt små former (8-10 cm i diameter) som du kler med butterdeig. Da kan du med fordel kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse. Prikk bunnene lett med en gaffel, og pass på at butterdeigen er klemt godt inntil kantene slik at den ikke trekker seg veldig mye sammen under steking. Forstek bunnene i 10 minutter før videre fylling og steking.

646 har lagret denne
4
porsjoner
  • 5 plate(r) butterdeig, frossen
  • 150 g bacon
  • 4 stk vårløk
  • 3 stk egg, store
  • 150 g ost, revet
  • 3 dl fløte
  • 1 stk eggeplomme, til pensling
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 plate(r) butterdeig, frossen
  • 150 g bacon
  • 4 stk vårløk
  • 3 stk egg, store
  • 150 g ost, revet
  • 3 dl fløte
  • 1 stk eggeplomme, til pensling
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
Tin butterdeigsplatene i 10 minutter på kjøkkenbenken. Varm ovnen til 200 grader.
Stikk (eller skjær) ut to sirkler på 8-9 cm i diameter (eventuelt kan du dele hver plate i to, men da får du selvsagt firkantede terter).
Stikk (eller skjær) ut to sirkler på 8-9 cm i diameter (eventuelt kan du dele hver plate i to, men da får du selvsagt firkantede terter).
Skjær en sirkel 1 cm inn fra kanten, skjær halvveis ned i deigen – ikke igjennom.
Skjær en sirkel 1 cm inn fra kanten, skjær halvveis ned i deigen – ikke igjennom.
Pensle butterdeigen med eggeplomme.
Pensle butterdeigen med eggeplomme.
Stek tertebunnene midt i ovnen i cirka 15 minutter, til butterdeigen har hevet seg, er pent gyllen og sprø i kanten.
Stek tertebunnene midt i ovnen i cirka 15 minutter, til butterdeigen har hevet seg, er pent gyllen og sprø i kanten.
Skjær baconet i små biter og stek baconbitene gylne og sprø. Finsnitt vårløken og la vårløken få steke med de siste 20 sekundene. Ha alt over på en tallerken eller lignende.
Visp sammen egg og fløte. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
Dytt forsiktig midten av butterdeigsbunnene ned - slik at det blir plass til fyllet. Pass på så det ikke blir hull i butterdeigen, da vil fyllet renne ut under steking.
Fyll tertebunnene med bacon, vårløk og revet ost. Hold brettet med bunnene halvveis inn i ovnen og hell forsiktig i eggeblandingen.
Fyll tertebunnene med bacon, vårløk og revet ost. Hold brettet med bunnene halvveis inn i ovnen og hell forsiktig i eggeblandingen.
Skyv brettet på plass og stek tertene til fyllet har «satt» seg, cirka 20 min. Etterfyll underveis hvis nødvendig. Spises helst varme eller lune, men er også gode kalde.
Skyv brettet på plass og stek tertene til fyllet har «satt» seg, cirka 20 min. Etterfyll underveis hvis nødvendig. Spises helst varme eller lune, men er også gode kalde.
woman cooking

Bon appetit!

Tin butterdeigsplatene i 10 minutter på kjøkkenbenken. Varm ovnen til 200 grader.
Stikk (eller skjær) ut to sirkler på 8-9 cm i diameter (eventuelt kan du dele hver plate i to, men da får du selvsagt firkantede terter).
Stikk (eller skjær) ut to sirkler på 8-9 cm i diameter (eventuelt kan du dele hver plate i to, men da får du selvsagt firkantede terter).
Skjær en sirkel 1 cm inn fra kanten, skjær halvveis ned i deigen – ikke igjennom.
Skjær en sirkel 1 cm inn fra kanten, skjær halvveis ned i deigen – ikke igjennom.
Pensle butterdeigen med eggeplomme.
Pensle butterdeigen med eggeplomme.
Stek tertebunnene midt i ovnen i cirka 15 minutter, til butterdeigen har hevet seg, er pent gyllen og sprø i kanten.
Stek tertebunnene midt i ovnen i cirka 15 minutter, til butterdeigen har hevet seg, er pent gyllen og sprø i kanten.
Skjær baconet i små biter og stek baconbitene gylne og sprø. Finsnitt vårløken og la vårløken få steke med de siste 20 sekundene. Ha alt over på en tallerken eller lignende.
Visp sammen egg og fløte. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
Dytt forsiktig midten av butterdeigsbunnene ned - slik at det blir plass til fyllet. Pass på så det ikke blir hull i butterdeigen, da vil fyllet renne ut under steking.
Fyll tertebunnene med bacon, vårløk og revet ost. Hold brettet med bunnene halvveis inn i ovnen og hell forsiktig i eggeblandingen.
Fyll tertebunnene med bacon, vårløk og revet ost. Hold brettet med bunnene halvveis inn i ovnen og hell forsiktig i eggeblandingen.
Skyv brettet på plass og stek tertene til fyllet har «satt» seg, cirka 20 min. Etterfyll underveis hvis nødvendig. Spises helst varme eller lune, men er også gode kalde.
Skyv brettet på plass og stek tertene til fyllet har «satt» seg, cirka 20 min. Etterfyll underveis hvis nødvendig. Spises helst varme eller lune, men er også gode kalde.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?