Små terter med egg og bacon
Har du noen egg til overs er det helt på sin plass å diske opp med noen små butterdeigsterter, fylt til (nesten over) randen av bacon, ost og vårløk. Disse små herlighetene er supre til frokost, men passer i grunnen når som helst på døgnet. Oppskriften gir ti små terter.
Tips: Revet hvit ost kan erstattes med annen ost som cheddar, eller for eksempel brie, rødkitt-ost eller blåmuggost i små biter.
Bruk eventuelt små former (8-10 cm i diameter) som du kler med butterdeig. Da kan du med fordel kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse. Prikk bunnene lett med en gaffel, og pass på at butterdeigen er klemt godt inntil kantene slik at den ikke trekker seg veldig mye sammen under steking. Forstek bunnene i 10 minutter før videre fylling og steking.
Har du noen egg til overs er det helt på sin plass å diske opp med noen små butterdeigsterter, fylt til (nesten over) randen av bacon, ost og vårløk. Disse små herlighetene er supre til frokost, men passer i grunnen når som helst på døgnet. Oppskriften gir ti små terter.
Tips: Revet hvit ost kan erstattes med annen ost som cheddar, eller for eksempel brie, rødkitt-ost eller blåmuggost i små biter.
Bruk eventuelt små former (8-10 cm i diameter) som du kler med butterdeig. Da kan du med fordel kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse. Prikk bunnene lett med en gaffel, og pass på at butterdeigen er klemt godt inntil kantene slik at den ikke trekker seg veldig mye sammen under steking. Forstek bunnene i 10 minutter før videre fylling og steking.
- 5 plate(r) butterdeig, frossen
- 150 g bacon
- 4 stk vårløk
- 3 stk egg, store
- 150 g ost, revet
- 3 dl fløte
- 1 stk eggeplomme, til pensling
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
- 5 plate(r) butterdeig, frossen
- 150 g bacon
- 4 stk vårløk
- 3 stk egg, store
- 150 g ost, revet
- 3 dl fløte
- 1 stk eggeplomme, til pensling
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
