Samosa-pai med potet og blomkål
Samosa-pai med potet og blomkål er en liten pai for deg som er glad i indisk samosa. Trekanter og frityr har blitt til ovnsbakte mini-paier med deilig krydret fyll av blomkål, poteter og erter. Har du ikke små gryter eller ildfaste former er det ingen ting i veien for å lage en større variant, godt blir det uansett.
Raita eller yoghurtdressing er alltid suverent til litt spicy mat. For ekstra god smak, bør du også ta frem stavmikseren og kjøre sammen en frisk grønn saus av koriander, mynte, ingefær, hvitløk og grønn chili.
Samosa-pai med potet og blomkål er en liten pai for deg som er glad i indisk samosa. Trekanter og frityr har blitt til ovnsbakte mini-paier med deilig krydret fyll av blomkål, poteter og erter. Har du ikke små gryter eller ildfaste former er det ingen ting i veien for å lage en større variant, godt blir det uansett.
Raita eller yoghurtdressing er alltid suverent til litt spicy mat. For ekstra god smak, bør du også ta frem stavmikseren og kjøre sammen en frisk grønn saus av koriander, mynte, ingefær, hvitløk og grønn chili.
Deig
- 0.5 kg mel
- 2 dl vann
- 80 g smør, smeltet
- 0.5 ts salt
- 2 ts kummin, malt
Fyll
- 1 stk blomkål, liten
- 1 stk løk, stor
- 1 stk grønn chili, evt. rød chili
- 2 ts ingefær, finrevet
- 2 ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 1.5 ts korianderfrø, knuste
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- 400 g poteter, kokte, skrelte og knuste
- 100 g erter, små grønne
- 1 ss sitronsaft
- 1 bunt koriander, liten bunt
- salt
- olje, nøytral, til steking
Til pensling
- smør, smeltet
Raita
- 2 dl yoghurt naturell, eller kefir
- 1 stk grønn chili, renset for frø, finhakket
- 1 ts spisskummen, ristet i tørr panne, knust
- 2 ts mynte, finhakket
- pepper
- salt
- sukker
Koriander- og myntesaus
- 4 dl koriander, hakket
- 2 dl mynte, hakket
- 1 ss ingefær, fersk, finrevet
- 1 ss hvitløk, finhakket
- 0.5 ts grønn chili, finhakket
- 4 ss limesaft
- 4 ss vann, kaldt
- salt
- sukker
Deig
- 0.5 kg mel
- 2 dl vann
- 80 g smør, smeltet
- 0.5 ts salt
- 2 ts kummin, malt
Fyll
- 1 stk blomkål, liten
- 1 stk løk, stor
- 1 stk grønn chili, evt. rød chili
- 2 ts ingefær, finrevet
- 2 ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 1.5 ts korianderfrø, knuste
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- 400 g poteter, kokte, skrelte og knuste
- 100 g erter, små grønne
- 1 ss sitronsaft
- 1 bunt koriander, liten bunt
- salt
- olje, nøytral, til steking
Til pensling
- smør, smeltet
Raita
- 2 dl yoghurt naturell, eller kefir
- 1 stk grønn chili, renset for frø, finhakket
- 1 ts spisskummen, ristet i tørr panne, knust
- 2 ts mynte, finhakket
- pepper
- salt
- sukker
Koriander- og myntesaus
- 4 dl koriander, hakket
- 2 dl mynte, hakket
- 1 ss ingefær, fersk, finrevet
- 1 ss hvitløk, finhakket
- 0.5 ts grønn chili, finhakket
- 4 ss limesaft
- 4 ss vann, kaldt
- salt
- sukker
