Til hovedinnhold

Kyllingpai med butterdeig - chicken pot pie

2 h

Til sin chicken pot pie har kokk Lise Finckenhagen satset alt på en sprø og flaket topp og droppet alt som heter bunn og forsteking.

Konseptet bak hennes kyllingpai med butterdeig er ganske enkelt. Bland kjøtt og grønnsaker sammen med en tykk og smakfull saus. Hell fyllet over i en passende panne og dekk det hele med paideig. Deigen kan gjerne lages dagen før. Det er for øvrig viktig at sausen er tykk. Siden kyllingen er rå, vil den nemlig gi fra seg litt væske som tynner ut sausen. Et alternativ er å bruke kokt kylling eller rester etter gårsdagens kyllingmiddag.

Lagret av 910 brukere
Kyllingpai med butterdeig - chicken pot pie

Til sin chicken pot pie har kokk Lise Finckenhagen satset alt på en sprø og flaket topp og droppet alt som heter bunn og forsteking.

Konseptet bak hennes kyllingpai med butterdeig er ganske enkelt. Bland kjøtt og grønnsaker sammen med en tykk og smakfull saus. Hell fyllet over i en passende panne og dekk det hele med paideig. Deigen kan gjerne lages dagen før. Det er for øvrig viktig at sausen er tykk. Siden kyllingen er rå, vil den nemlig gi fra seg litt væske som tynner ut sausen. Et alternativ er å bruke kokt kylling eller rester etter gårsdagens kyllingmiddag.

Lagret av 910 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Paideig

  • 220 g mel
  • 120 g smør, kaldt
  • 1 stk egg, sammenvispet
  • 60 ml vann, kaldt
  • 1 klype salt

Fyll

  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 600 g kylling, lårfilet eller kyllingfilet
  • 3 stykker gulrot
  • 5 stykker vårløk
  • 3 ss smør
  • 2 ss ingefær, fersk, revet
  • 3 ss mel
  • 3 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 1 dl fløte
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 0.5 dl friske urter, persille, koriander, gressløk
  • salt
  • pepper
  • eggeplomme, til pensling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Paideig

  • 220 g mel
  • 120 g smør, kaldt
  • 1 stk egg, sammenvispet
  • 60 ml vann, kaldt
  • 1 klype salt

Fyll

  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 600 g kylling, lårfilet eller kyllingfilet
  • 3 stykker gulrot
  • 5 stykker vårløk
  • 3 ss smør
  • 2 ss ingefær, fersk, revet
  • 3 ss mel
  • 3 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 1 dl fløte
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 0.5 dl friske urter, persille, koriander, gressløk
  • salt
  • pepper
  • eggeplomme, til pensling
Skjær smøret til paideigen i små terninger og bland det med melet i en bolle. Gni smøret inn i melet med fingertuppene.  Smøret trenger ikke å bli finfordelt. Det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter.
Tilsett egg, vann og salt, og kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en times tid, men gjerne lenger, før bruk.
Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær kyllingen i strimler eller små biter. Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler eller riv dem grovt. Hakk vårløken.
Smelt smøret i en mellomstor kasserolle. Fres løk, hvitløk og ingefær over middels varme til løken blir gyllen og myk - uten å bli stekt. Rør inn melet, og la det frese i 30 sekunder under omrøring før du visper inn kraft og fløte.
Kok opp under omrøring og la sausen småkoke i 5 minutter. Sausen skal være tykk. Tilsett kyllingen og la det putre videre i cirka 5 minutter.
Tilsett gulrøttene, skru ned varmen og rør inn soyasaus, sesamolje, vårløk og urter. Smak til med salt og pepper.
Varm ovnen til 210 grader. Hell fyllet over i en passende panne med høye kanter, 20-22 cm i diameter.
Kjevl ut deigen, cirka 0,3-0,5 cm tykk, og skjær ut en sirkel som er litt større en omkretsen på pannen du bruker.
Pensle kanten på pannen med litt eggeplomme, legg på pai-lokket og klem det godt rundt kanten på pannen.
Pensle lokket med eggeplomme og lag noen små snitt, ventiler, her og der. Stek paien midt i ovnen i 25 minutter, eller til lokket er gyllent og sprøtt.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær smøret til paideigen i små terninger og bland det med melet i en bolle. Gni smøret inn i melet med fingertuppene.  Smøret trenger ikke å bli finfordelt. Det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter.
Tilsett egg, vann og salt, og kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en times tid, men gjerne lenger, før bruk.
Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær kyllingen i strimler eller små biter. Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler eller riv dem grovt. Hakk vårløken.
Smelt smøret i en mellomstor kasserolle. Fres løk, hvitløk og ingefær over middels varme til løken blir gyllen og myk - uten å bli stekt. Rør inn melet, og la det frese i 30 sekunder under omrøring før du visper inn kraft og fløte.
Kok opp under omrøring og la sausen småkoke i 5 minutter. Sausen skal være tykk. Tilsett kyllingen og la det putre videre i cirka 5 minutter.
Tilsett gulrøttene, skru ned varmen og rør inn soyasaus, sesamolje, vårløk og urter. Smak til med salt og pepper.
Varm ovnen til 210 grader. Hell fyllet over i en passende panne med høye kanter, 20-22 cm i diameter.
Kjevl ut deigen, cirka 0,3-0,5 cm tykk, og skjær ut en sirkel som er litt større en omkretsen på pannen du bruker.
Pensle kanten på pannen med litt eggeplomme, legg på pai-lokket og klem det godt rundt kanten på pannen.
Pensle lokket med eggeplomme og lag noen små snitt, ventiler, her og der. Stek paien midt i ovnen i 25 minutter, eller til lokket er gyllent og sprøtt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?