Kyllingpai med butterdeig - chicken pot pie
Til sin chicken pot pie har kokk Lise Finckenhagen satset alt på en sprø og flaket topp og droppet alt som heter bunn og forsteking.
Konseptet bak hennes kyllingpai med butterdeig er ganske enkelt. Bland kjøtt og grønnsaker sammen med en tykk og smakfull saus. Hell fyllet over i en passende panne og dekk det hele med paideig. Deigen kan gjerne lages dagen før. Det er for øvrig viktig at sausen er tykk. Siden kyllingen er rå, vil den nemlig gi fra seg litt væske som tynner ut sausen. Et alternativ er å bruke kokt kylling eller rester etter gårsdagens kyllingmiddag.
Til sin chicken pot pie har kokk Lise Finckenhagen satset alt på en sprø og flaket topp og droppet alt som heter bunn og forsteking.
Konseptet bak hennes kyllingpai med butterdeig er ganske enkelt. Bland kjøtt og grønnsaker sammen med en tykk og smakfull saus. Hell fyllet over i en passende panne og dekk det hele med paideig. Deigen kan gjerne lages dagen før. Det er for øvrig viktig at sausen er tykk. Siden kyllingen er rå, vil den nemlig gi fra seg litt væske som tynner ut sausen. Et alternativ er å bruke kokt kylling eller rester etter gårsdagens kyllingmiddag.
Paideig
- 220 g mel
- 120 g smør, kaldt
- 1 stk egg, sammenvispet
- 60 ml vann, kaldt
- 1 klype salt
Fyll
- 2 stykker sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 600 g kylling, lårfilet eller kyllingfilet
- 3 stykker gulrot
- 5 stykker vårløk
- 3 ss smør
- 2 ss ingefær, fersk, revet
- 3 ss mel
- 3 dl kyllingkraft, eller buljong
- 1 dl fløte
- 2 ss soyasaus
- 2 ts sesamolje
- 0.5 dl friske urter, persille, koriander, gressløk
- salt
- pepper
- eggeplomme, til pensling
Paideig
- 220 g mel
- 120 g smør, kaldt
- 1 stk egg, sammenvispet
- 60 ml vann, kaldt
- 1 klype salt
Fyll
- 2 stykker sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 600 g kylling, lårfilet eller kyllingfilet
- 3 stykker gulrot
- 5 stykker vårløk
- 3 ss smør
- 2 ss ingefær, fersk, revet
- 3 ss mel
- 3 dl kyllingkraft, eller buljong
- 1 dl fløte
- 2 ss soyasaus
- 2 ts sesamolje
- 0.5 dl friske urter, persille, koriander, gressløk
- salt
- pepper
- eggeplomme, til pensling
