Disse butterdeigtertene med pærer og blåmuggost er supre som forrett. Du kan gjøre klart alt i forkant, så gjenstår det bare å steke de små tertene når gjestene kommer.
Disse butterdeigtertene med pærer og blåmuggost er supre som forrett. Du kan gjøre klart alt i forkant, så gjenstår det bare å steke de små tertene når gjestene kommer.
Tin butterdeigarkene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut på en lett melet plate, til et rektangel på 30 x 20 centimeter. Del først i to på langs, så i tre på tvers sånn at du har 6 like store deler.
Pisk egget lett sammen og pensle butterdeigfirkantene. Lag et snitt 1 centimeter fra kanten langs alle sidene på firkantene.
Legg dem over på bakepapir og stek dem i cirka 12 minutter. La dem avkjøles litt før du med en spiss kniv skjærer langs de snittene du lagde og forsiktig fjerner lokket.
Skjær løkene i tynne ringer. Varm oljen i en stekepanne og ha i løken, salt og pepper og stek i cirka 5 minutter, til den bli myk.
Smuldre opp blåmuggosten og rør den sammen med creme fraichen. Finhakk persillen og ha i. Bland alt godt.
Skjær pærene i to og fjern kjernehusene før du skjærer dem i tynne skiver. Hakk opp valnøttene.
Fordel fyllet i gropene i butterdeigsfirkantene. Legg over pæreskivene og valnøttene. Fordel honningen over.
Sett stekeplaten tilbake i stekeovnen og stek i cirka 5 minutter.
Bon appetit!
Tin butterdeigarkene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut på en lett melet plate, til et rektangel på 30 x 20 centimeter. Del først i to på langs, så i tre på tvers sånn at du har 6 like store deler.
Pisk egget lett sammen og pensle butterdeigfirkantene. Lag et snitt 1 centimeter fra kanten langs alle sidene på firkantene.
Legg dem over på bakepapir og stek dem i cirka 12 minutter. La dem avkjøles litt før du med en spiss kniv skjærer langs de snittene du lagde og forsiktig fjerner lokket.
Skjær løkene i tynne ringer. Varm oljen i en stekepanne og ha i løken, salt og pepper og stek i cirka 5 minutter, til den bli myk.
Smuldre opp blåmuggosten og rør den sammen med creme fraichen. Finhakk persillen og ha i. Bland alt godt.
Skjær pærene i to og fjern kjernehusene før du skjærer dem i tynne skiver. Hakk opp valnøttene.
Fordel fyllet i gropene i butterdeigsfirkantene. Legg over pæreskivene og valnøttene. Fordel honningen over.
Sett stekeplaten tilbake i stekeovnen og stek i cirka 5 minutter.