rask

Små butterdeigterter med pærer og blåmuggost

30 min

Disse butterdeigtertene med pærer og blåmuggost er supre som forrett. Du kan gjøre klart alt i forkant, så gjenstår det bare å steke de små tertene når gjestene kommer. 

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie/FruTimian.no

144 har lagret denne
Små butterdeigterter med pærer og blåmuggost

Disse butterdeigtertene med pærer og blåmuggost er supre som forrett. Du kan gjøre klart alt i forkant, så gjenstår det bare å steke de små tertene når gjestene kommer. 

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie/FruTimian.no

144 har lagret denne
6
porsjoner
  • 450 g butterdeig
  • 1 stk egg
  • 3 stykker sjalottløk
  • 1 ts flaksalt
  • pepper, nykvernet
  • 1 ss olivenolje
  • 225 g blåmuggost, velg styrke etter smak
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 7 - 8 stilker bladpersille
  • 1 - 2 stk pære, bruk fler hvis de er små
  • 40 g valnøtter
  • 1 ss honning, flytende
  • salat, blader, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 450 g butterdeig
  • 1 stk egg
  • 3 stykker sjalottløk
  • 1 ts flaksalt
  • pepper, nykvernet
  • 1 ss olivenolje
  • 225 g blåmuggost, velg styrke etter smak
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 7 - 8 stilker bladpersille
  • 1 - 2 stk pære, bruk fler hvis de er små
  • 40 g valnøtter
  • 1 ss honning, flytende
  • salat, blader, til servering
Tin butterdeigarkene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut på en lett melet plate, til et rektangel på 30 x 20 centimeter. Del først i to på langs, så i tre på tvers sånn at du har 6 like store deler.
Pisk egget lett sammen og pensle butterdeigfirkantene. Lag et snitt 1 centimeter fra kanten langs alle sidene på firkantene.
Legg dem over på bakepapir og stek dem i cirka 12 minutter. La dem avkjøles litt før du med en spiss kniv skjærer langs de snittene du lagde og forsiktig fjerner lokket.
Skjær løkene i tynne ringer. Varm oljen i en stekepanne og ha i løken, salt og pepper og stek i cirka 5 minutter, til den bli myk.
Smuldre opp blåmuggosten og rør den sammen med creme fraichen. Finhakk persillen og ha i. Bland alt godt.
Skjær pærene i to og fjern kjernehusene før du skjærer dem i tynne skiver. Hakk opp valnøttene.
Fordel fyllet i gropene i butterdeigsfirkantene. Legg over pæreskivene og valnøttene. Fordel honningen over.
Sett stekeplaten tilbake i stekeovnen og stek i cirka 5 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Tin butterdeigarkene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut på en lett melet plate, til et rektangel på 30 x 20 centimeter. Del først i to på langs, så i tre på tvers sånn at du har 6 like store deler.
Pisk egget lett sammen og pensle butterdeigfirkantene. Lag et snitt 1 centimeter fra kanten langs alle sidene på firkantene.
Legg dem over på bakepapir og stek dem i cirka 12 minutter. La dem avkjøles litt før du med en spiss kniv skjærer langs de snittene du lagde og forsiktig fjerner lokket.
Skjær løkene i tynne ringer. Varm oljen i en stekepanne og ha i løken, salt og pepper og stek i cirka 5 minutter, til den bli myk.
Smuldre opp blåmuggosten og rør den sammen med creme fraichen. Finhakk persillen og ha i. Bland alt godt.
Skjær pærene i to og fjern kjernehusene før du skjærer dem i tynne skiver. Hakk opp valnøttene.
Fordel fyllet i gropene i butterdeigsfirkantene. Legg over pæreskivene og valnøttene. Fordel honningen over.
Sett stekeplaten tilbake i stekeovnen og stek i cirka 5 minutter.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?