Til hovedinnhold

Bacon og løkpai

2 h

En god pai krever tålmodighet på kjøkkenet, men det er verdt det.

Lagret av 306 brukere
Bacon og løkpai

En god pai krever tålmodighet på kjøkkenet, men det er verdt det.

Lagret av 306 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Deig

  • 5 dl hvetemel
  • 125 g smør
  • 1.5 dl vann
  • 0.3 g salt

Fyll

  • 0.5 kg løk
  • 200 g bacon
  • 1 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 3 stk egg
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 5 dl hvetemel
  • 125 g smør
  • 1.5 dl vann
  • 0.3 g salt

Fyll

  • 0.5 kg løk
  • 200 g bacon
  • 1 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 3 stk egg
  • salt
  • pepper
Smuldre romtemperert smør og mel og tilsett vann og salt. Arbeid raskt sammen og la deigen hvile kjølig 1/2 time.
Kjevl ut og fordel i sukkerbrødform - godt opp på kanten.
Skjær baconet i terninger og rist dem i pannen til de er sprø.
Fjern baconet, skjær løken i båter og fres dem blanke i smør.
Fordel løk og bacon i paibunnen.
Pisk sammen fløte, melk, egg, salt og pepper. Hell blandingen over.
Stek ved 225 grader i 15 minutter. Fjern ringen på formen og stek i ca. 10 minutter til.
Server med sprø salat og god dressing.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre romtemperert smør og mel og tilsett vann og salt. Arbeid raskt sammen og la deigen hvile kjølig 1/2 time.
Kjevl ut og fordel i sukkerbrødform - godt opp på kanten.
Skjær baconet i terninger og rist dem i pannen til de er sprø.
Fjern baconet, skjær løken i båter og fres dem blanke i smør.
Fordel løk og bacon i paibunnen.
Pisk sammen fløte, melk, egg, salt og pepper. Hell blandingen over.
Stek ved 225 grader i 15 minutter. Fjern ringen på formen og stek i ca. 10 minutter til.
Server med sprø salat og god dressing.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?