Bacon og løkpai
2 h
10 varer
287
En god pai krever tålmodighet på kjøkkenet, men det er verdt det.
Ingredienser
4
porsjoner
Deig
- 5 dl hvetemel
- 125 g smør
- 1.5 dl vann
- 0.3 g salt
Fyll
- 0.5 kg løk
- 200 g bacon
- 1 dl fløte
- 1 dl melk
- 3 stk egg
- salt
- pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Deig
- 5 dl hvetemel
- 125 g smør
- 1.5 dl vann
- 0.3 g salt
Fyll
- 0.5 kg løk
- 200 g bacon
- 1 dl fløte
- 1 dl melk
- 3 stk egg
- salt
- pepper
Smuldre romtemperert smør og mel og tilsett vann og salt. Arbeid raskt sammen og la deigen hvile kjølig 1/2 time.
Kjevl ut og fordel i sukkerbrødform - godt opp på kanten.
Skjær baconet i terninger og rist dem i pannen til de er sprø.
Fjern baconet, skjær løken i båter og fres dem blanke i smør.
Fordel løk og bacon i paibunnen.
Pisk sammen fløte, melk, egg, salt og pepper. Hell blandingen over.
Stek ved 225 grader i 15 minutter. Fjern ringen på formen og stek i ca. 10 minutter til.
Server med sprø salat og god dressing.

Bon appetit!
Smuldre romtemperert smør og mel og tilsett vann og salt. Arbeid raskt sammen og la deigen hvile kjølig 1/2 time.
Kjevl ut og fordel i sukkerbrødform - godt opp på kanten.
Skjær baconet i terninger og rist dem i pannen til de er sprø.
Fjern baconet, skjær løken i båter og fres dem blanke i smør.
Fordel løk og bacon i paibunnen.
Pisk sammen fløte, melk, egg, salt og pepper. Hell blandingen over.
Stek ved 225 grader i 15 minutter. Fjern ringen på formen og stek i ca. 10 minutter til.
Server med sprø salat og god dressing.