Bacon og løkpai
2 h
En god pai krever tålmodighet på kjøkkenet, men det er verdt det.
Lagret av 306 brukere
En god pai krever tålmodighet på kjøkkenet, men det er verdt det.
Lagret av 306 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
Deig
- 5 dl hvetemel
- 125 g smør
- 1.5 dl vann
- 0.3 g salt
Fyll
- 0.5 kg løk
- 200 g bacon
- 1 dl fløte
- 1 dl melk
- 3 stk egg
- salt
- pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Deig
- 5 dl hvetemel
- 125 g smør
- 1.5 dl vann
- 0.3 g salt
Fyll
- 0.5 kg løk
- 200 g bacon
- 1 dl fløte
- 1 dl melk
- 3 stk egg
- salt
- pepper
Smuldre romtemperert smør og mel og tilsett vann og salt. Arbeid raskt sammen og la deigen hvile kjølig 1/2 time.
Kjevl ut og fordel i sukkerbrødform - godt opp på kanten.
Skjær baconet i terninger og rist dem i pannen til de er sprø.
Fjern baconet, skjær løken i båter og fres dem blanke i smør.
Fordel løk og bacon i paibunnen.
Pisk sammen fløte, melk, egg, salt og pepper. Hell blandingen over.
Stek ved 225 grader i 15 minutter. Fjern ringen på formen og stek i ca. 10 minutter til.
Server med sprø salat og god dressing.

Bon appetit!
Smuldre romtemperert smør og mel og tilsett vann og salt. Arbeid raskt sammen og la deigen hvile kjølig 1/2 time.
Kjevl ut og fordel i sukkerbrødform - godt opp på kanten.
Skjær baconet i terninger og rist dem i pannen til de er sprø.
Fjern baconet, skjær løken i båter og fres dem blanke i smør.
Fordel løk og bacon i paibunnen.
Pisk sammen fløte, melk, egg, salt og pepper. Hell blandingen over.
Stek ved 225 grader i 15 minutter. Fjern ringen på formen og stek i ca. 10 minutter til.
Server med sprø salat og god dressing.