Til hovedinnhold

Paideig med egg

1 h

Paideig med egg er en grunndeig til salte middagspaier. Den er lett å lage og kan brukes til det du ønsker av fyll. Hva med en pai med kjøtt og øl, kylling og purre eller kanskje bacon og ost? 

Bruk deig du har til overs til å lage stjerner eller annet mønster å pynte pailokket med.

Lagret av 154 brukere
Paideig med egg

Paideig med egg er en grunndeig til salte middagspaier. Den er lett å lage og kan brukes til det du ønsker av fyll. Hva med en pai med kjøtt og øl, kylling og purre eller kanskje bacon og ost? 

Bruk deig du har til overs til å lage stjerner eller annet mønster å pynte pailokket med.

Lagret av 154 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 220 g mel
  • 120 g smør, kaldt, i terninger
  • 1 stk egg, sammenpisket
  • 60 ml vann, kaldt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 220 g mel
  • 120 g smør, kaldt, i terninger
  • 1 stk egg, sammenpisket
  • 60 ml vann, kaldt
Kjør smør og mel i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg og vann og kjør alt raskt sammen til deigen samler seg. Du kan gjerne kna deigen sammen for hånd.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør smør og mel i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg og vann og kjør alt raskt sammen til deigen samler seg. Du kan gjerne kna deigen sammen for hånd.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?