Kyllingpai med soya og ingefær eller kylling pot pies har her fått en liten asiatisk touch i form av frisk ingefær og noen dråper sesamolje. Har du ikke små gryter, vil små ildfaste former gjøre samme nytten når du skal lage porsjonspaier. Du kan også lage en stor pai hvis du foretrekker det.
Kyllingpai med soya og ingefær eller kylling pot pies har her fått en liten asiatisk touch i form av frisk ingefær og noen dråper sesamolje. Har du ikke små gryter, vil små ildfaste former gjøre samme nytten når du skal lage porsjonspaier. Du kan også lage en stor pai hvis du foretrekker det.
Kjør smør og mel i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet. Tilsett egg og vann og kjør alt raskt sammen til deigen samler seg. Du kan gjerne kna deigen sammen for hånd.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær kyllingen i strimler eller små biter, og skrell og skjær gulrøttene i strimler. Hakk vårløken.
Smelt smøret i en mellomstor kasserolle. Fres løk, hvitløk og ingefær over middels varme til løken blir gyllen og myk uten å bli stekt, omtrent 7 minutter.
Rør inn melet, la det frese i 30 sekunder under omrøring før du rører inn kraften.
Gi blandingen et skikkelig oppkok, tilsett kyllingen og krydre med salt og pepper. La det putre videre i omtrent 10 minutter.
Ha i gulrøttene og la det putre videre i omtrent 5 minutter.
Skru av varmen og rør inn soyasaus, sesamolje og vårløk. Smak til med mer salt og pepper hvis nødvendig.
Fordel blandingen i 4 små gryter eller ildfaste former.
Kjevle ut deigen og skjær ut fire sirkler som er store nok til å dekke formene med god margin.
Pensle kantene med litt eggeplomme og legg på paideigen. Klem deigen godt rundt kantene. Pensle lokkene med eggeplomme og lag et lite hull på midten som ventil.
Stek paiene ved 200 grader i 20-25 minutter, eller til lokket er gyllent og sprøtt.
Bon appetit!
Kjør smør og mel i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet. Tilsett egg og vann og kjør alt raskt sammen til deigen samler seg. Du kan gjerne kna deigen sammen for hånd.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær kyllingen i strimler eller små biter, og skrell og skjær gulrøttene i strimler. Hakk vårløken.
Smelt smøret i en mellomstor kasserolle. Fres løk, hvitløk og ingefær over middels varme til løken blir gyllen og myk uten å bli stekt, omtrent 7 minutter.
Rør inn melet, la det frese i 30 sekunder under omrøring før du rører inn kraften.
Gi blandingen et skikkelig oppkok, tilsett kyllingen og krydre med salt og pepper. La det putre videre i omtrent 10 minutter.
Ha i gulrøttene og la det putre videre i omtrent 5 minutter.
Skru av varmen og rør inn soyasaus, sesamolje og vårløk. Smak til med mer salt og pepper hvis nødvendig.
Fordel blandingen i 4 små gryter eller ildfaste former.
Kjevle ut deigen og skjær ut fire sirkler som er store nok til å dekke formene med god margin.
Pensle kantene med litt eggeplomme og legg på paideigen. Klem deigen godt rundt kantene. Pensle lokkene med eggeplomme og lag et lite hull på midten som ventil.
Stek paiene ved 200 grader i 20-25 minutter, eller til lokket er gyllent og sprøtt.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto