Tacopai
Er du litt lei vanlig taco? Da bør du forsøke deg på en tacopai!
Det er viktig at du arbeider raskt, og du må ikke elte deigen for lenge hvis paibunnen skal bli sprø og god. Når du har laget en porsjon tacokrydder, kan du oppbevare det som er til overs i et glass med lokk. Bruk det til å krydre for eksempel kjøttboller.
Oppskriften er hentet fra «Tinas oppskrifter for unge kokker».
Er du litt lei vanlig taco? Da bør du forsøke deg på en tacopai!
Det er viktig at du arbeider raskt, og du må ikke elte deigen for lenge hvis paibunnen skal bli sprø og god. Når du har laget en porsjon tacokrydder, kan du oppbevare det som er til overs i et glass med lokk. Bruk det til å krydre for eksempel kjøttboller.
Oppskriften er hentet fra «Tinas oppskrifter for unge kokker».
Ingredienser
Paibunn
- 50 g smør, romtemperert
- 4 dl hvetemel
- 1.5 dl melk
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
Kjøttdeigfyll
- 2 stykker løk, eller sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- olje, til steking
- 800 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- kvernet pepper, sort eller hvit
Tacokrydder
- 3 ts malt koriander
- 3 ts oregano
- 2 ts paprikapulver
- 3 ts spisskummen
- 0.25 ts kajennepepper
Lokk
- 5 dl crème fraîche
- 4 ss majones
- 4 dl revet ost, gjerne lagret cheddar
Tilbehør
- 1 pose salat, blandet, grønn
Slik gjør du:
Paibunn
- 50 g smør, romtemperert
- 4 dl hvetemel
- 1.5 dl melk
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
Kjøttdeigfyll
- 2 stykker løk, eller sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- olje, til steking
- 800 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- kvernet pepper, sort eller hvit
Tacokrydder
- 3 ts malt koriander
- 3 ts oregano
- 2 ts paprikapulver
- 3 ts spisskummen
- 0.25 ts kajennepepper
Lokk
- 5 dl crème fraîche
- 4 ss majones
- 4 dl revet ost, gjerne lagret cheddar
Tilbehør
- 1 pose salat, blandet, grønn
