Til hovedinnhold

Quiche med laks og spinat

1 h

Er dette verdens beste quicheoppskrift? Prøv den og se. God og mettende lunsj får du garantert!
Kilde: Foto: Olhaafanasieva/NTB Scanpix.

Lagret av 863 brukere
Quiche med laks og spinat

Er dette verdens beste quicheoppskrift? Prøv den og se. God og mettende lunsj får du garantert!
Kilde: Foto: Olhaafanasieva/NTB Scanpix.

Lagret av 863 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 300 g hvetemel
  • 150 g smør, kaldt i terninger
  • salt
  • 1 egg
  • 2 ts olivenolje
  • 1 løk
  • 200 g laks
  • 200 g spinat
  • 4 egg
  • 2 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 30 g parmesan, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g hvetemel
  • 150 g smør, kaldt i terninger
  • salt
  • 1 egg
  • 2 ts olivenolje
  • 1 løk
  • 200 g laks
  • 200 g spinat
  • 4 egg
  • 2 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 30 g parmesan, revet
Sikt sammen hvetemel og salt i en bolle. Ha i smørterningene og bruk fingertuppene til å smuldre smøret i melet, til det er som en litt grov sand. Ha i egg (og en eller to spiseskjeer vann om nødvendig) og elt til en jevn deig. Pakk deigen i plastikk og legg i kjøleskapet i ti minutter.
Smør en paiform (25cm) og dryss på hvetemel. Rull ut paideigen og form den inn i paiformen. Sett den i kjøleskapet i en halv time.
Varm en stekepanne på medium varme, ha i olje og stek løken i fem-ti minutter eller til den er blank og myk. Stek spinaten i stekepannen i et par minutter, til den er blitt myk og mør.
Forvarm ovnen til 190 grader. Sørg for at det står et stekebrett i ovnen.
Dekk paibunnen med bakepapir og hell over tørr ris. Stek paien på det varme stekebrettet i 10 minutter. Ta ut risen og bakepapiret. Legg i spinat, løk og laksebiter. Pisk sammen egg, fløte og melk, ha i litt salt og pepper. Hell væsken over i paiskallet og strø over revet parmesan. Stek paien i omtrent en halv time eller til fyllet har satt seg.
woman cooking

Bon appetit!

Sikt sammen hvetemel og salt i en bolle. Ha i smørterningene og bruk fingertuppene til å smuldre smøret i melet, til det er som en litt grov sand. Ha i egg (og en eller to spiseskjeer vann om nødvendig) og elt til en jevn deig. Pakk deigen i plastikk og legg i kjøleskapet i ti minutter.
Smør en paiform (25cm) og dryss på hvetemel. Rull ut paideigen og form den inn i paiformen. Sett den i kjøleskapet i en halv time.
Varm en stekepanne på medium varme, ha i olje og stek løken i fem-ti minutter eller til den er blank og myk. Stek spinaten i stekepannen i et par minutter, til den er blitt myk og mør.
Forvarm ovnen til 190 grader. Sørg for at det står et stekebrett i ovnen.
Dekk paibunnen med bakepapir og hell over tørr ris. Stek paien på det varme stekebrettet i 10 minutter. Ta ut risen og bakepapiret. Legg i spinat, løk og laksebiter. Pisk sammen egg, fløte og melk, ha i litt salt og pepper. Hell væsken over i paiskallet og strø over revet parmesan. Stek paien i omtrent en halv time eller til fyllet har satt seg.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?