Til hovedinnhold

Quiche med laks og spinat

1 h

Er dette verdens beste quicheoppskrift? Prøv den og se. God og mettende lunsj får du garantert!
Kilde: Foto: Olhaafanasieva/NTB Scanpix.

Lagret av 859 brukere
Quiche med laks og spinat

Er dette verdens beste quicheoppskrift? Prøv den og se. God og mettende lunsj får du garantert!
Kilde: Foto: Olhaafanasieva/NTB Scanpix.

Lagret av 859 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 300 g hvetemel
  • 150 g smør, kaldt i terninger
  • salt
  • 1 egg
  • 2 ts olivenolje
  • 1 løk
  • 200 g laks
  • 200 g spinat
  • 4 egg
  • 2 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 30 g parmesan, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g hvetemel
  • 150 g smør, kaldt i terninger
  • salt
  • 1 egg
  • 2 ts olivenolje
  • 1 løk
  • 200 g laks
  • 200 g spinat
  • 4 egg
  • 2 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 30 g parmesan, revet
Sikt sammen hvetemel og salt i en bolle. Ha i smørterningene og bruk fingertuppene til å smuldre smøret i melet, til det er som en litt grov sand. Ha i egg (og en eller to spiseskjeer vann om nødvendig) og elt til en jevn deig. Pakk deigen i plastikk og legg i kjøleskapet i ti minutter.
Smør en paiform (25cm) og dryss på hvetemel. Rull ut paideigen og form den inn i paiformen. Sett den i kjøleskapet i en halv time.
Varm en stekepanne på medium varme, ha i olje og stek løken i fem-ti minutter eller til den er blank og myk. Stek spinaten i stekepannen i et par minutter, til den er blitt myk og mør.
Forvarm ovnen til 190 grader. Sørg for at det står et stekebrett i ovnen.
Dekk paibunnen med bakepapir og hell over tørr ris. Stek paien på det varme stekebrettet i 10 minutter. Ta ut risen og bakepapiret. Legg i spinat, løk og laksebiter. Pisk sammen egg, fløte og melk, ha i litt salt og pepper. Hell væsken over i paiskallet og strø over revet parmesan. Stek paien i omtrent en halv time eller til fyllet har satt seg.
woman cooking

Bon appetit!

Sikt sammen hvetemel og salt i en bolle. Ha i smørterningene og bruk fingertuppene til å smuldre smøret i melet, til det er som en litt grov sand. Ha i egg (og en eller to spiseskjeer vann om nødvendig) og elt til en jevn deig. Pakk deigen i plastikk og legg i kjøleskapet i ti minutter.
Smør en paiform (25cm) og dryss på hvetemel. Rull ut paideigen og form den inn i paiformen. Sett den i kjøleskapet i en halv time.
Varm en stekepanne på medium varme, ha i olje og stek løken i fem-ti minutter eller til den er blank og myk. Stek spinaten i stekepannen i et par minutter, til den er blitt myk og mør.
Forvarm ovnen til 190 grader. Sørg for at det står et stekebrett i ovnen.
Dekk paibunnen med bakepapir og hell over tørr ris. Stek paien på det varme stekebrettet i 10 minutter. Ta ut risen og bakepapiret. Legg i spinat, løk og laksebiter. Pisk sammen egg, fløte og melk, ha i litt salt og pepper. Hell væsken over i paiskallet og strø over revet parmesan. Stek paien i omtrent en halv time eller til fyllet har satt seg.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?