Skrell og skjær løken i tynne ringer. Grovhakk gulrot og sellerirot. Del soppen i fire
Finhakk timian og rosmarin og knus laurbærbladene lett.
Knus einerbær i en morter.
Stek løken i olivenolje på medium varme. Bruk en stor kjele som tåler å stå i ovnen i ti minutter eller til løken er blitt myk og blank.
Skru opp varmen og ha i gulrot og stangselleri sammen med en stor spiseskje smør. Stek videre i et par minutter. Ha i champignonene og stek videre i et par minutter.
Rør inn hjortekjøtt, urter og krydder og bland godt. Hell over øl og tomater, rør og kok opp.
Legg på lokk eller kle kjelen tett med aluminiumsfolie og stek i ovnen i to og en halv time. Rør innimellom.
Når fyllet er ferdig, skal kjøttet være så mørt at det nesten faller fra hverandre, og sausen skal være tykk og mørk. Dersom sausen ikke har tyknet nok i løpet av steketiden, sett kjelen tilbake på en varm plate, ta lokket av og kok i femten minutter til, slik at sausen tykner.
Kjevle ut butterdeigen til omtrent en halv centimeter. Ha paifyllet over i en stor ildfast form og dekk formen med butterdeig. Pensle lokket med egg.
Sett paien tilbake i ovnen og stek i en halv time til tre kvarter eller til lokket er gjennomstekt, luftig og gyllent.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skrell og skjær løken i tynne ringer. Grovhakk gulrot og sellerirot. Del soppen i fire
Finhakk timian og rosmarin og knus laurbærbladene lett.
Knus einerbær i en morter.
Stek løken i olivenolje på medium varme. Bruk en stor kjele som tåler å stå i ovnen i ti minutter eller til løken er blitt myk og blank.
Skru opp varmen og ha i gulrot og stangselleri sammen med en stor spiseskje smør. Stek videre i et par minutter. Ha i champignonene og stek videre i et par minutter.
Rør inn hjortekjøtt, urter og krydder og bland godt. Hell over øl og tomater, rør og kok opp.
Legg på lokk eller kle kjelen tett med aluminiumsfolie og stek i ovnen i to og en halv time. Rør innimellom.
Når fyllet er ferdig, skal kjøttet være så mørt at det nesten faller fra hverandre, og sausen skal være tykk og mørk. Dersom sausen ikke har tyknet nok i løpet av steketiden, sett kjelen tilbake på en varm plate, ta lokket av og kok i femten minutter til, slik at sausen tykner.
Kjevle ut butterdeigen til omtrent en halv centimeter. Ha paifyllet over i en stor ildfast form og dekk formen med butterdeig. Pensle lokket med egg.
Sett paien tilbake i ovnen og stek i en halv time til tre kvarter eller til lokket er gjennomstekt, luftig og gyllent.