vegetar
Purre og chevre på butterdeig
60 min
Disse er det enkelt å lage mange av, i den størrelsen du ønsker.
Kilde: Aftenposten. Foto: Yngve Ekern
88 har lagret denne
Disse er det enkelt å lage mange av, i den størrelsen du ønsker.
Kilde: Aftenposten. Foto: Yngve Ekern
88 har lagret denne
8
porsjoner
- 4 plate(r) butterdeig, frossen
- 0.5 purreløk
- 1 dl fløte
- 190 g chevre, kvitmuggost
- pepper
- timian
- 1 egg
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 plate(r) butterdeig, frossen
- 0.5 purreløk
- 1 dl fløte
- 190 g chevre, kvitmuggost
- pepper
- timian
- 1 egg
Lag et langsgående snitt i purren, skyll bort eventuell jord og skjær den i tynne ringer.
Kok opp fløten og purre til purren er mør og fløten er tyknet.
Smak til med pepper.
Kjevle ut butterdeigsplatene litt og del dem i to.
Skjær til noen strimler du kan legge langs kantene slik at du får en fordypning.
Fest strimlene med pisket egg, pensle også litt egg oppå kantene.
Legg i purre og topp med et par skiver chevre, gjerne også litt frisk timian.
Legg på bakepapir og stek på 220 grader i innpå 20 minutter, til osten er smeltet og butterdeigen gyllen.
Pynt med litt frisk timian.

Bon appetit!
Lag et langsgående snitt i purren, skyll bort eventuell jord og skjær den i tynne ringer.
Kok opp fløten og purre til purren er mør og fløten er tyknet.
Smak til med pepper.
Kjevle ut butterdeigsplatene litt og del dem i to.
Skjær til noen strimler du kan legge langs kantene slik at du får en fordypning.
Fest strimlene med pisket egg, pensle også litt egg oppå kantene.
Legg i purre og topp med et par skiver chevre, gjerne også litt frisk timian.
Legg på bakepapir og stek på 220 grader i innpå 20 minutter, til osten er smeltet og butterdeigen gyllen.
Pynt med litt frisk timian.