Til hovedinnhold

Purre og chevre på butterdeig

1 h
7 varer
70
Purre og chevre på butterdeig

Disse er det enkelt å lage mange av, i den størrelsen du ønsker.
Kilde: Aftenposten. Foto: Yngve Ekern

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 plate(r) butterdeig, frossen
  • 0.5 purreløk
  • 1 dl fløte
  • 190 g chevre, kvitmuggost
  • pepper
  • timian
  • 1 egg

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 plate(r) butterdeig, frossen
  • 0.5 purreløk
  • 1 dl fløte
  • 190 g chevre, kvitmuggost
  • pepper
  • timian
  • 1 egg
Lag et langsgående snitt i purren, skyll bort eventuell jord og skjær den i tynne ringer.
Kok opp fløten og purre til purren er mør og fløten er tyknet.
Smak til med pepper.
Kjevle ut butterdeigsplatene litt og del dem i to.
Skjær til noen strimler du kan legge langs kantene slik at du får en fordypning.
Fest strimlene med pisket egg, pensle også litt egg oppå kantene.
Legg i purre og topp med et par skiver chevre, gjerne også litt frisk timian.
Legg på bakepapir og stek på 220 grader i innpå 20 minutter, til osten er smeltet og butterdeigen gyllen.
Pynt med litt frisk timian.
woman cooking

Bon appetit!

Lag et langsgående snitt i purren, skyll bort eventuell jord og skjær den i tynne ringer.
Kok opp fløten og purre til purren er mør og fløten er tyknet.
Smak til med pepper.
Kjevle ut butterdeigsplatene litt og del dem i to.
Skjær til noen strimler du kan legge langs kantene slik at du får en fordypning.
Fest strimlene med pisket egg, pensle også litt egg oppå kantene.
Legg i purre og topp med et par skiver chevre, gjerne også litt frisk timian.
Legg på bakepapir og stek på 220 grader i innpå 20 minutter, til osten er smeltet og butterdeigen gyllen.
Pynt med litt frisk timian.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?