vegetar

Purre og chevre på butterdeig

60 min
88 har lagret denne
Purre og chevre på butterdeig
88 har lagret denne
8
porsjoner
  • 4 plate(r) butterdeig, frossen
  • 0.5 purreløk
  • 1 dl fløte
  • 190 g chevre, kvitmuggost
  • pepper
  • timian
  • 1 egg
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 plate(r) butterdeig, frossen
  • 0.5 purreløk
  • 1 dl fløte
  • 190 g chevre, kvitmuggost
  • pepper
  • timian
  • 1 egg
Lag et langsgående snitt i purren, skyll bort eventuell jord og skjær den i tynne ringer.
Kok opp fløten og purre til purren er mør og fløten er tyknet.
Smak til med pepper.
Kjevle ut butterdeigsplatene litt og del dem i to.
Skjær til noen strimler du kan legge langs kantene slik at du får en fordypning.
Fest strimlene med pisket egg, pensle også litt egg oppå kantene.
Legg i purre og topp med et par skiver chevre, gjerne også litt frisk timian.
Legg på bakepapir og stek på 220 grader i innpå 20 minutter, til osten er smeltet og butterdeigen gyllen.
Pynt med litt frisk timian.
woman cooking

Bon appetit!

Lag et langsgående snitt i purren, skyll bort eventuell jord og skjær den i tynne ringer.
Kok opp fløten og purre til purren er mør og fløten er tyknet.
Smak til med pepper.
Kjevle ut butterdeigsplatene litt og del dem i to.
Skjær til noen strimler du kan legge langs kantene slik at du får en fordypning.
Fest strimlene med pisket egg, pensle også litt egg oppå kantene.
Legg i purre og topp med et par skiver chevre, gjerne også litt frisk timian.
Legg på bakepapir og stek på 220 grader i innpå 20 minutter, til osten er smeltet og butterdeigen gyllen.
Pynt med litt frisk timian.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?