Dette er en oppskrift på tomatpai med chèvre fra Ina-Janine Johnsen, som står bak matbloggen Matpaabordet.no.
Den er litt flott denne paien, både i ingredienser og kalorier, men av og til er det lov å slå på stortromma. Her må du ikke forvente en sprø paibunn, og med så mye tomatsaft som pipler ut under steking, spiller det ingen rolle om du forsteker bunnen eller ikke. Det kan imidlertid være smart å tørke tomatene først ved å steke de under svak varme over lang tid. Når tomatene er tørrere, holder paibunnen seg sprøere.
Denne oppskriften holder til en paiform med diameter 28 cm.
2 ss friske urter, finhakket. som persille, rosmarin, timian osv
2 fedd hvitløk, knust
pepper, nykvernet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Paideig
180 g hvetemel
90 g smør, kaldt i terninger
4 ss vann, iskaldt
topping
2 - 3 ss dijonsennep
6 - 8 stk tomat, i skiver
200 g chevre, i skiver
Urteolje
1.5 dl olivenolje
2 ss friske urter, finhakket. som persille, rosmarin, timian osv
2 fedd hvitløk, knust
pepper, nykvernet
Sett ovnen på 180 grader. Lag paideigen: Sikt hvetemelet og ha i en food prosessor. Ha i smøret og sett i gang food prosessoren. Stopp når du har en smuldrete deig. Sett i gang maskinen igjen og tilsett vann en spiseskje om gangen, stopp når du ser at deigen begynner å samle seg.
Hell deigen over på benken og arbeid den raskt sammen til en sammenhengende deig. Trykk den ned til en sirkel, pakk i plastfolie og sett kjølig en halvtimes tid.
Lag urteolje: Bland olivenolje med finhakkede urter og knuste hvitløksfedd. Sett til side og la smakene få utvikle seg.
Rull deigen ut til en en 25 cm sirkel. Løft deigen over i en paiform (gjerne med løsbunn) og trykk deigen forsiktig opp sidene. Skjær av overflødig deig. Dekk paiformen med plastfolie og sett kjølig en halvtimes tid.
Smør bunnen med sennep. Fordel tomater og chevre (to skiver tomater til en skive chèvre) i en sirkel fra ytterkanten inn mot senter. Bruk en pensel til å fordele noe av urteoljen over toppen av terten. Sett paien i forvarmet ovn og stek i cirka 45 minutter til osten bobler og terten har fått litt farge.
La terten stå og avkjøle en 15 minutters tid og fjern ytterringen på paiformen. Sett paien på et serveringsfat, pensle med litt mer urteolje og pynt med litt friske urter. Server gjerne med en grønn salat.
Bon appetit!
Sett ovnen på 180 grader. Lag paideigen: Sikt hvetemelet og ha i en food prosessor. Ha i smøret og sett i gang food prosessoren. Stopp når du har en smuldrete deig. Sett i gang maskinen igjen og tilsett vann en spiseskje om gangen, stopp når du ser at deigen begynner å samle seg.
Hell deigen over på benken og arbeid den raskt sammen til en sammenhengende deig. Trykk den ned til en sirkel, pakk i plastfolie og sett kjølig en halvtimes tid.
Lag urteolje: Bland olivenolje med finhakkede urter og knuste hvitløksfedd. Sett til side og la smakene få utvikle seg.
Rull deigen ut til en en 25 cm sirkel. Løft deigen over i en paiform (gjerne med løsbunn) og trykk deigen forsiktig opp sidene. Skjær av overflødig deig. Dekk paiformen med plastfolie og sett kjølig en halvtimes tid.
Smør bunnen med sennep. Fordel tomater og chevre (to skiver tomater til en skive chèvre) i en sirkel fra ytterkanten inn mot senter. Bruk en pensel til å fordele noe av urteoljen over toppen av terten. Sett paien i forvarmet ovn og stek i cirka 45 minutter til osten bobler og terten har fått litt farge.
La terten stå og avkjøle en 15 minutters tid og fjern ytterringen på paiformen. Sett paien på et serveringsfat, pensle med litt mer urteolje og pynt med litt friske urter. Server gjerne med en grønn salat.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto