Tomatpai med chèvre à la «Mat på bordet»
Dette er en oppskrift på tomatpai med chèvre fra Ina-Janine Johnsen, som står bak matbloggen Matpaabordet.no.
Den er litt flott denne paien, både i ingredienser og kalorier, men av og til er det lov å slå på stortromma. Her må du ikke forvente en sprø paibunn, og med så mye tomatsaft som pipler ut under steking, spiller det ingen rolle om du forsteker bunnen eller ikke. Det kan imidlertid være smart å tørke tomatene først ved å steke de under svak varme over lang tid. Når tomatene er tørrere, holder paibunnen seg sprøere.
Denne oppskriften holder til en paiform med diameter 28 cm.
Oppskrift av Ina-Janine Johnsen/Matpaabordet.no
Dette er en oppskrift på tomatpai med chèvre fra Ina-Janine Johnsen, som står bak matbloggen Matpaabordet.no.
Den er litt flott denne paien, både i ingredienser og kalorier, men av og til er det lov å slå på stortromma. Her må du ikke forvente en sprø paibunn, og med så mye tomatsaft som pipler ut under steking, spiller det ingen rolle om du forsteker bunnen eller ikke. Det kan imidlertid være smart å tørke tomatene først ved å steke de under svak varme over lang tid. Når tomatene er tørrere, holder paibunnen seg sprøere.
Denne oppskriften holder til en paiform med diameter 28 cm.
Oppskrift av Ina-Janine Johnsen/Matpaabordet.no
Ingredienser
Paideig
- 180 g hvetemel
- 90 g smør, kaldt i terninger
- 4 ss vann, iskaldt
topping
- 2 - 3 ss dijonsennep
- 6 - 8 stk tomat, i skiver
- 200 g chevre, i skiver
Urteolje
- 1.5 dl olivenolje
- 2 ss friske urter, finhakket. som persille, rosmarin, timian osv
- 2 fedd hvitløk, knust
- pepper, nykvernet
Slik gjør du:
Paideig
- 180 g hvetemel
- 90 g smør, kaldt i terninger
- 4 ss vann, iskaldt
topping
- 2 - 3 ss dijonsennep
- 6 - 8 stk tomat, i skiver
- 200 g chevre, i skiver
Urteolje
- 1.5 dl olivenolje
- 2 ss friske urter, finhakket. som persille, rosmarin, timian osv
- 2 fedd hvitløk, knust
- pepper, nykvernet
Lag paideigen: Sikt hvetemelet og ha i en food prosessor. Ha i smøret og sett i gang food prosessoren. Stopp når du har en smuldrete deig. Sett i gang maskinen igjen og tilsett vann en spiseskje om gangen, stopp når du ser at deigen begynner å samle seg.

Bon appetit!
Lag paideigen: Sikt hvetemelet og ha i en food prosessor. Ha i smøret og sett i gang food prosessoren. Stopp når du har en smuldrete deig. Sett i gang maskinen igjen og tilsett vann en spiseskje om gangen, stopp når du ser at deigen begynner å samle seg.