vegetar

Tomatpai med chèvre à la «Mat på bordet»

2 h 30 min
Lagret av 360 brukere
Tomatpai med chèvre à la «Mat på bordet»
Foto: Ina-Janine Johnsen/Matpaabordet.no
Lagret av 360 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Paideig

  • 180 g hvetemel
  • 90 g smør, kaldt i terninger
  • 4 ss vann, iskaldt

topping

  • 2 - 3 ss dijonsennep
  • 6 - 8 stk tomat, i skiver
  • 200 g chevre, i skiver

Urteolje

  • 1.5 dl olivenolje
  • 2 ss friske urter, finhakket. som persille, rosmarin, timian osv
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • pepper, nykvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Paideig

  • 180 g hvetemel
  • 90 g smør, kaldt i terninger
  • 4 ss vann, iskaldt

topping

  • 2 - 3 ss dijonsennep
  • 6 - 8 stk tomat, i skiver
  • 200 g chevre, i skiver

Urteolje

  • 1.5 dl olivenolje
  • 2 ss friske urter, finhakket. som persille, rosmarin, timian osv
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • pepper, nykvernet
Sett ovnen på 180 grader. 
Lag paideigen: Sikt hvetemelet og ha i en food prosessor. Ha i smøret og sett i gang food prosessoren. Stopp når du har en smuldrete deig. Sett i gang maskinen igjen og tilsett vann en spiseskje om gangen, stopp når du ser at deigen begynner å samle seg.
Hell deigen over på benken og arbeid den raskt sammen til en sammenhengende deig. Trykk den ned til en sirkel, pakk i plastfolie og sett kjølig en halvtimes tid.
Lag urteolje: Bland olivenolje med finhakkede urter og knuste hvitløksfedd. Sett til side og la smakene få utvikle seg.
Rull deigen ut til en en 25 cm sirkel. Løft deigen over i en paiform (gjerne med løsbunn) og trykk deigen forsiktig opp sidene. Skjær av overflødig deig. Dekk paiformen med plastfolie og sett kjølig en halvtimes tid.
Smør bunnen med sennep. Fordel tomater og chevre (to skiver tomater til en skive chèvre) i en sirkel fra ytterkanten inn mot senter. Bruk en pensel til å fordele noe av urteoljen over toppen av terten. Sett paien i forvarmet ovn og stek i cirka 45 minutter til osten bobler og terten har fått litt farge.
La terten stå og avkjøle en 15 minutters tid og fjern ytterringen på paiformen. Sett paien på et serveringsfat, pensle med litt mer urteolje og pynt med litt friske urter. Server gjerne med en grønn salat.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 180 grader. 
Lag paideigen: Sikt hvetemelet og ha i en food prosessor. Ha i smøret og sett i gang food prosessoren. Stopp når du har en smuldrete deig. Sett i gang maskinen igjen og tilsett vann en spiseskje om gangen, stopp når du ser at deigen begynner å samle seg.
Hell deigen over på benken og arbeid den raskt sammen til en sammenhengende deig. Trykk den ned til en sirkel, pakk i plastfolie og sett kjølig en halvtimes tid.
Lag urteolje: Bland olivenolje med finhakkede urter og knuste hvitløksfedd. Sett til side og la smakene få utvikle seg.
Rull deigen ut til en en 25 cm sirkel. Løft deigen over i en paiform (gjerne med løsbunn) og trykk deigen forsiktig opp sidene. Skjær av overflødig deig. Dekk paiformen med plastfolie og sett kjølig en halvtimes tid.
Smør bunnen med sennep. Fordel tomater og chevre (to skiver tomater til en skive chèvre) i en sirkel fra ytterkanten inn mot senter. Bruk en pensel til å fordele noe av urteoljen over toppen av terten. Sett paien i forvarmet ovn og stek i cirka 45 minutter til osten bobler og terten har fått litt farge.
La terten stå og avkjøle en 15 minutters tid og fjern ytterringen på paiformen. Sett paien på et serveringsfat, pensle med litt mer urteolje og pynt med litt friske urter. Server gjerne med en grønn salat.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?