Tomatpai med vårløk og parmesan passer like bra som en rett i seg selv som den gjør som tilbehør eller til tapasbordet. Med en enkel mørdeig fikser du denne paien på null komma niks.
Tomatpai med vårløk og parmesan passer like bra som en rett i seg selv som den gjør som tilbehør eller til tapasbordet. Med en enkel mørdeig fikser du denne paien på null komma niks.
Kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kjør til deigen har samlet seg.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet og hvile en times tid.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten. Skjær vekk det overflødige.
Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Finsnitt vårløken og riv parmesanen. Fordel vårløk, ost og parmesan i paibunnen.
Visp sammen creme fraiche og egg, krydre lett med salt og kvernet pepper og hell eggeblandingen over i paien. Del tomatene i to og legg dem i tett i tett med snittflaten opp.
Stek paien ved 180 i ca. 45 minutter. Paien skal blåse seg litt opp og virke fast når du rister på den. Dryss over frisk basilikum før servering.
Bon appetit!
Kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kjør til deigen har samlet seg.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet og hvile en times tid.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten. Skjær vekk det overflødige.
Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Finsnitt vårløken og riv parmesanen. Fordel vårløk, ost og parmesan i paibunnen.
Visp sammen creme fraiche og egg, krydre lett med salt og kvernet pepper og hell eggeblandingen over i paien. Del tomatene i to og legg dem i tett i tett med snittflaten opp.
Stek paien ved 180 i ca. 45 minutter. Paien skal blåse seg litt opp og virke fast når du rister på den. Dryss over frisk basilikum før servering.