Til hovedinnhold

Kyllingpai

1 h

Kyllingpai med karamellisert rødløk og fetaost er smakfullt og godt!

I denne oppskriften er det brukt en rektangulær form på 30x10 cm. Paien kan lages i en annen form, som for eksempel firkantet 20x20 cm eller rund 20 cm i diameter. Kjevl bare ut butterdeigen etter fasongen på formen du bruker.

Terten kan lages uten kylling, eller du kan erstatte kylling med andeconfit. Fetaost kan byttes ut med chevre skåret i skiver.

Lagret av 1010 brukere
Kyllingpai

Kyllingpai med karamellisert rødløk og fetaost er smakfullt og godt!

I denne oppskriften er det brukt en rektangulær form på 30x10 cm. Paien kan lages i en annen form, som for eksempel firkantet 20x20 cm eller rund 20 cm i diameter. Kjevl bare ut butterdeigen etter fasongen på formen du bruker.

Terten kan lages uten kylling, eller du kan erstatte kylling med andeconfit. Fetaost kan byttes ut med chevre skåret i skiver.

Lagret av 1010 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 - 3 plate(r) butterdeig, frossen
  • 150 g kylling, ferdigstekt, gjerne lårkjøtt
  • 150 g fetaost
  • friske urter, til pynt
  • 1 stk eggeplomme

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 - 3 plate(r) butterdeig, frossen
  • 150 g kylling, ferdigstekt, gjerne lårkjøtt
  • 150 g fetaost
  • friske urter, til pynt
  • 1 stk eggeplomme
Skjær løken i tynne skiver. Fres den et par minutter i smør, den skal bli myk og litt gyllen.
Dryss over sukker og tilsett balsamicoeddik. La løken småputre til væsken har fordampet, og løken har blitt bløt og deilig. Smak til med salt og pepper.
Tin butterdeigsplatene og legg dem oppå hverandre. Kjevl ut deigen, slik at den blir dobbelt så lang og passer i formen. Deigen skal henge litt over kanten.
Fordel rødløkskompotten utover bunnen.
Skjær eller riv kylling i mindre biter og fordel kyllingen over løken. Smuldre over fetaosten og drypp over litt olje.
Pensle kantene med eggeplomme og stek paien midt i ovnen ved 215 grader i ca. 15 - 20 minutter, eller til kanten har blitt gyllen og sprø.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær løken i tynne skiver. Fres den et par minutter i smør, den skal bli myk og litt gyllen.
Dryss over sukker og tilsett balsamicoeddik. La løken småputre til væsken har fordampet, og løken har blitt bløt og deilig. Smak til med salt og pepper.
Tin butterdeigsplatene og legg dem oppå hverandre. Kjevl ut deigen, slik at den blir dobbelt så lang og passer i formen. Deigen skal henge litt over kanten.
Fordel rødløkskompotten utover bunnen.
Skjær eller riv kylling i mindre biter og fordel kyllingen over løken. Smuldre over fetaosten og drypp over litt olje.
Pensle kantene med eggeplomme og stek paien midt i ovnen ved 215 grader i ca. 15 - 20 minutter, eller til kanten har blitt gyllen og sprø.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?