Dypt inne i berget det blå lagres osten som gir denne velsmakende paien et ekstra løft. Jeg synes også den kler aspargesen og spekeskinken som jeg har brukt i denne lette, fine forsommerpaien. Paier bør etter min mening serveres rykende varme. Men ønsker du en lettvint stund på kjøkkenet, er det fullt mulig å steke ferdig bunnen dagen før.
Dypt inne i berget det blå lagres osten som gir denne velsmakende paien et ekstra løft. Jeg synes også den kler aspargesen og spekeskinken som jeg har brukt i denne lette, fine forsommerpaien. Paier bør etter min mening serveres rykende varme. Men ønsker du en lettvint stund på kjøkkenet, er det fullt mulig å steke ferdig bunnen dagen før.
Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, gjerne i food processor. La deigen hvile kaldt før den kjevles ut til en tynn leiv som dekker paiformen. Trykk deigen ut i paiformen, prikk bunnen med gaffel og sett den kjølig i en time eller 15 minutter i fryseren.
Dekk paibunnen med aluminiumsfolie, fyll i tørre erter, dette for å unngå at deigen krymper under stekingen. Forstek paibunnen ved 200 grader 8-10 minutter, slik at den får en stekeskorpe og en bunn som ikke blir rå og klissete. Skjær opp løken i tynne skiver, bryt brokkoli i små buketter og fjern litt av skallet på aspargesen nederst på stilken med en rotskreller.
Varm litt olje i pannen, stek løk, brokkolibuketter og asparges til de er lett møre. Fordel grønnsakene i paiskallet, tøm over sammenvispet egg og fløte. Legg i spekeskinke og tre-fire hele asparges på toppen. Strø over revet gruveost og stek paien ved 200 grader i cirka 40 minutter til eggemassen har satt seg.
Bon appetit!
Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, gjerne i food processor. La deigen hvile kaldt før den kjevles ut til en tynn leiv som dekker paiformen. Trykk deigen ut i paiformen, prikk bunnen med gaffel og sett den kjølig i en time eller 15 minutter i fryseren.
Dekk paibunnen med aluminiumsfolie, fyll i tørre erter, dette for å unngå at deigen krymper under stekingen. Forstek paibunnen ved 200 grader 8-10 minutter, slik at den får en stekeskorpe og en bunn som ikke blir rå og klissete. Skjær opp løken i tynne skiver, bryt brokkoli i små buketter og fjern litt av skallet på aspargesen nederst på stilken med en rotskreller.
Varm litt olje i pannen, stek løk, brokkolibuketter og asparges til de er lett møre. Fordel grønnsakene i paiskallet, tøm over sammenvispet egg og fløte. Legg i spekeskinke og tre-fire hele asparges på toppen. Strø over revet gruveost og stek paien ved 200 grader i cirka 40 minutter til eggemassen har satt seg.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto