Quiche Lorraine - pai med bacon og egg

1 t 30 min

Quiche Lorraine bør være bare paideig, fløte, egg og bacon. Ingen ost, ingen løk eller andre ekstra smaker. Quiche har sin opprinnelse i Lorraine, området av Frankrike som grenser mot Tyskland. Ordet quiche kommer fra det tyske ordet Kuchen, som betyr kake. 
En quiche er en pai med egg og fløte. Tilsett bacon og skinke, og du har en quiche Lorraine, tilsett gruyèreost, og du har en quiche Vosgienne. Tilsett hvilket som helst fyll du kan tenke deg - se forslagene under - og du har en quiche à la [ditt navn]!
Alternative fyll: stekte grønnsaker, asparges og røkelaks, cherrytomater, terninger av cheddarost og timianblader, surret sopp og purre. 
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal). 

333 har lagret denne
Quiche Lorraine med grønn salat ved siden av på hvit tallerken

Quiche Lorraine bør være bare paideig, fløte, egg og bacon. Ingen ost, ingen løk eller andre ekstra smaker. Quiche har sin opprinnelse i Lorraine, området av Frankrike som grenser mot Tyskland. Ordet quiche kommer fra det tyske ordet Kuchen, som betyr kake. 
En quiche er en pai med egg og fløte. Tilsett bacon og skinke, og du har en quiche Lorraine, tilsett gruyèreost, og du har en quiche Vosgienne. Tilsett hvilket som helst fyll du kan tenke deg - se forslagene under - og du har en quiche à la [ditt navn]!
Alternative fyll: stekte grønnsaker, asparges og røkelaks, cherrytomater, terninger av cheddarost og timianblader, surret sopp og purre. 
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal). 

333 har lagret denne
4
porsjoner
  • 90 g smør, mykt
  • 1 ts sukker
  • 1 klype salt
  • 180 g hvetemel
  • 2 stykker eggeplomme
  • 2 ss vann, iskaldt

Fyll

  • 150 g lardo, eller røkt bacon i terninger
  • 4 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme, spar hvitene til pensling av deigen
  • 300 g crème fraîche, eller kremfløte
  • 1 ts salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 90 g smør, mykt
  • 1 ts sukker
  • 1 klype salt
  • 180 g hvetemel
  • 2 stykker eggeplomme
  • 2 ss vann, iskaldt

Fyll

  • 150 g lardo, eller røkt bacon i terninger
  • 4 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme, spar hvitene til pensling av deigen
  • 300 g crème fraîche, eller kremfløte
  • 1 ts salt
  • pepper

Paideig

Rør sammen smør, sukker og salt med en tresleiv til det er mykt og kremet. Bland inn melet etterfulgt av eggeplommene og spiseskjeer iskaldt vann. Bland sammen til en myk ball, tilsett litt mer vann hvis deigen er for smulete (bare elt inn tilstrekkelig til deigen henger sammen).
Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en time (helst over natten). Du kan også bruke food processor til å lage paideigen, men pass på at du ikke kjører den for lenge.
Ta deigen ut av kjøleskapet 30 minutter før bruk. Kjevle ut deigen mellom to lag bakepapir til den er 5 mm tykk, og kle en 25 cm paiform som er minst 3 cm dyp med den. Pensle den med eggehvite. Sett den i kjøleskapet mens du forbereder fyllet. 
Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Fyll

Lag fyllet ved å steke lardons i en stekepanne med slipp-lett-belegg til det er gyllent, ta det ut med en hullsleiv og avkjøl det på kjøkkenpapir. I mellomtiden visper du egg og eggeplommer lett sammen i en bolle, tilsetter crème fraîche, krydrer og fortsetter å røre til alt er blandet godt sammen.
Bre lardons utover deigbunnen og hell over eggeblandingen.
Stek i 30-45 minutter til fyllet er gyllent og fast. Serveres varm eller kald.
woman cooking

Bon appetit!

Paideig

Rør sammen smør, sukker og salt med en tresleiv til det er mykt og kremet. Bland inn melet etterfulgt av eggeplommene og spiseskjeer iskaldt vann. Bland sammen til en myk ball, tilsett litt mer vann hvis deigen er for smulete (bare elt inn tilstrekkelig til deigen henger sammen).
Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en time (helst over natten). Du kan også bruke food processor til å lage paideigen, men pass på at du ikke kjører den for lenge.
Ta deigen ut av kjøleskapet 30 minutter før bruk. Kjevle ut deigen mellom to lag bakepapir til den er 5 mm tykk, og kle en 25 cm paiform som er minst 3 cm dyp med den. Pensle den med eggehvite. Sett den i kjøleskapet mens du forbereder fyllet. 
Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Fyll

Lag fyllet ved å steke lardons i en stekepanne med slipp-lett-belegg til det er gyllent, ta det ut med en hullsleiv og avkjøl det på kjøkkenpapir. I mellomtiden visper du egg og eggeplommer lett sammen i en bolle, tilsetter crème fraîche, krydrer og fortsetter å røre til alt er blandet godt sammen.
Bre lardons utover deigbunnen og hell over eggeblandingen.
Stek i 30-45 minutter til fyllet er gyllent og fast. Serveres varm eller kald.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?