Quiche Lorraine - pai med bacon og egg
Quiche Lorraine bør være bare paideig, fløte, egg og bacon. Ingen ost, ingen løk eller andre ekstra smaker. Quiche har sin opprinnelse i Lorraine, området av Frankrike som grenser mot Tyskland. Ordet quiche kommer fra det tyske ordet Kuchen, som betyr kake.
En quiche er en pai med egg og fløte. Tilsett bacon og skinke, og du har en quiche Lorraine, tilsett gruyèreost, og du har en quiche Vosgienne. Tilsett hvilket som helst fyll du kan tenke deg - se forslagene under - og du har en quiche à la [ditt navn]!
Alternative fyll: stekte grønnsaker, asparges og røkelaks, cherrytomater, terninger av cheddarost og timianblader, surret sopp og purre.
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal).
Quiche Lorraine bør være bare paideig, fløte, egg og bacon. Ingen ost, ingen løk eller andre ekstra smaker. Quiche har sin opprinnelse i Lorraine, området av Frankrike som grenser mot Tyskland. Ordet quiche kommer fra det tyske ordet Kuchen, som betyr kake.
En quiche er en pai med egg og fløte. Tilsett bacon og skinke, og du har en quiche Lorraine, tilsett gruyèreost, og du har en quiche Vosgienne. Tilsett hvilket som helst fyll du kan tenke deg - se forslagene under - og du har en quiche à la [ditt navn]!
Alternative fyll: stekte grønnsaker, asparges og røkelaks, cherrytomater, terninger av cheddarost og timianblader, surret sopp og purre.
Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal).
- 90 g smør, mykt
- 1 ts sukker
- 1 klype salt
- 180 g hvetemel
- 2 stykker eggeplomme
- 2 ss vann, iskaldt
Fyll
- 150 g lardo, eller røkt bacon i terninger
- 4 stykker egg
- 2 stykker eggeplomme, spar hvitene til pensling av deigen
- 300 g crème fraîche, eller kremfløte
- 1 ts salt
- pepper
- 90 g smør, mykt
- 1 ts sukker
- 1 klype salt
- 180 g hvetemel
- 2 stykker eggeplomme
- 2 ss vann, iskaldt
Fyll
- 150 g lardo, eller røkt bacon i terninger
- 4 stykker egg
- 2 stykker eggeplomme, spar hvitene til pensling av deigen
- 300 g crème fraîche, eller kremfløte
- 1 ts salt
- pepper
Paideig
Fyll
