Til hovedinnhold

Filo-terter med vårløk og bacon

45 min
10 varer
319
Filo-terter med vårløk og bacon

Filo-terter er perfekt som fingermat og er enkelt å lage med ferdig filo-deig. 

Ingredienser

6
porsjoner
  • 3 stykker filodeig, ark på 35x30
  • 50 g smør
  • 100 g bacon, evt. pancetta
  • 4 stykker vårløk
  • 100 g parmesan, revet, eller annen smaksrik
  • 3 stykker egg
  • 2 dl matfløte, evt. fløte eller creme fraiche
  • salt
  • pepper
  • gressløk, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker filodeig, ark på 35x30
  • 50 g smør
  • 100 g bacon, evt. pancetta
  • 4 stykker vårløk
  • 100 g parmesan, revet, eller annen smaksrik
  • 3 stykker egg
  • 2 dl matfløte, evt. fløte eller creme fraiche
  • salt
  • pepper
  • gressløk, til pynt
Skjær baconet i små biter og vårløken i tynne skiver. Stek baconet gyllent og sprøtt i en stekepanne. Tilsett vårløken og fres videre i et knapt minutt.
Pensle filo-arkene med smør og skjær hvert ark i 12 like store firkanter. Pensle fordypningene i et muffinsbrett med plass til 12 store muffins med litt smør.
Legg tre filo-firkanter slik at de overlapper hverandre over hver fordypning og press dem forsiktig ned. Husk at filodeigen tørker veldig fort, så vær rask når du jobber med den.
Visp sammen egg og fløte, krydre med salt og kvernet pepper. Fordel osten og baconmiksen i filodeigformene og topp med eggeblandingen. Stek tertene ved 190 grader i 20-25 minutter, eller til eggemassen har «satt seg».
Serveres helst lune.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær baconet i små biter og vårløken i tynne skiver. Stek baconet gyllent og sprøtt i en stekepanne. Tilsett vårløken og fres videre i et knapt minutt.
Pensle filo-arkene med smør og skjær hvert ark i 12 like store firkanter. Pensle fordypningene i et muffinsbrett med plass til 12 store muffins med litt smør.
Legg tre filo-firkanter slik at de overlapper hverandre over hver fordypning og press dem forsiktig ned. Husk at filodeigen tørker veldig fort, så vær rask når du jobber med den.
Visp sammen egg og fløte, krydre med salt og kvernet pepper. Fordel osten og baconmiksen i filodeigformene og topp med eggeblandingen. Stek tertene ved 190 grader i 20-25 minutter, eller til eggemassen har «satt seg».
Serveres helst lune.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?