Middagspai er perfekt sommermiddag, men paien passer også godt som lunsj hjemme eller i matpakken. Dette er en enkel paioppskrift med bacon, purre og ost, som gjør det lett å lykkes.
Skal du lage pai, er det veldig lurt å bruke en pai- eller terteform med slipp-belegg og løs bunn. Da er det enkelt å få paien hel og fin ut av formen.
Middagspai er perfekt sommermiddag, men paien passer også godt som lunsj hjemme eller i matpakken. Dette er en enkel paioppskrift med bacon, purre og ost, som gjør det lett å lykkes.
Skal du lage pai, er det veldig lurt å bruke en pai- eller terteform med slipp-belegg og løs bunn. Da er det enkelt å få paien hel og fin ut av formen.
150 g gulost, revet Jarlsberg, mozzarella el. Norvegia
100 g norzola
1 boks crème fraîche, Kan erstattes med 3dl matfløte
3 stykker egg
salt, kvernet
pepper, kvernet
Kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kjør til deigen har samlet seg.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet å hvile en times tid.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten. Skjær vekk det overflødige.
Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnen ved 180 grader i 15 minutter.
Del purren på langs, skyll og tørk den godt. Skjær purren i skiver og baconet i små biter. Stek bacon og purre lett i stekepannen og ha det over i paibunnen sammen med revet ost.
Fordel Norzolaen i små klatter her og der. Visp sammen crème fraîche og egg, og smak til med salt og pepper.
Hell blandingen over i paibunnen og stek paien ved 180 grader i ca. 45 minutter. Paien skal blåse seg litt opp og virke fast når du rister på den.
Topp paien med en frisk salat, noen delte små tomater og ristede pinjekjerner.
Bon appetit!
Kjør mel og smør sammen i en hurtigmikser til alt smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kjør til deigen har samlet seg.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet å hvile en times tid.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten. Skjær vekk det overflødige.
Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnen ved 180 grader i 15 minutter.
Del purren på langs, skyll og tørk den godt. Skjær purren i skiver og baconet i små biter. Stek bacon og purre lett i stekepannen og ha det over i paibunnen sammen med revet ost.
Fordel Norzolaen i små klatter her og der. Visp sammen crème fraîche og egg, og smak til med salt og pepper.
Hell blandingen over i paibunnen og stek paien ved 180 grader i ca. 45 minutter. Paien skal blåse seg litt opp og virke fast når du rister på den.
Topp paien med en frisk salat, noen delte små tomater og ristede pinjekjerner.